Tüntetést szerveztek szerdára a székesfehérvári gimnázium leváltott igazgatójáért

2 hónapja ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tüntetést szerveznek szerdára a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium elé, amiért úgy a tankerület úgy utasította vissza az igazgató pályázatát, hogy munkájával a munkatársai meg voltak elégedve és nem is pályázott más az igazgatói posztra, írja a Telex.

Mint korábban írtuk Horváth József 15 éve vezette az iskolát, amikor indoklás nélkül visszautasították a pályázatát. A Szabad Európának Török Szabolcs tankerületi igazgató azzal érvelt, a jelenlegi igazgató munkájával szemben több szakmai kifogás is felmerült, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését.

„Ezek közül a legsúlyosabb, hogy az iskolából huszonegy pedagógus indított pert a tankerülettel szemben olyan többletfeladatok kifizetése érdekében, melyekről egyetlen hivatalos feljegyzés sem készült az iskolában, a követelésekkel a tankerület először a keresetlevélben találkozott.”

Azt, hogy Horváth József igazgató szakmai munkájával kapcsolatban kifogások merültek volna fel, a Vasvári Pál Gimnázium tantestülete visszautasította, és azt írta, a tankerület által felmerülő indokok nem képezhették alapját az igazgatói pályázat elutasításának.

Horváth József mellett viszont már csaknem hatezren álltak ki egy petícióban. Az igazgató megköszönte a kiállást, de azt kérte, ügye „ne szítson indulatokat, és főképp ne terelődjön politikai síkra.”

A szerdai demonstráció résztvevői a gimnázium előtt fognak gyülekezni, ahonnan átvonulnak a tankerületi központba. Ott szeretnék átadni petíciójukat a tankerületvezetőnek, tudomásuk szerint Török Szabolcs fogadni fogja őket.

Nem csak a székesfehérvári gimnázium igazgatójának pályázatát utasították vissza indoklás nélkül, hanem a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium igazgatójáét, Cselik Ágnesét is, aki 20 éve vezette az intézményt.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!