Udvaros Dorottya: „Még nincs kész a lelkem arra, hogy azon gondolkodjam, hogyan tovább”

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Lelkileg nehéz dolga lesz az elkövetkezendő időszakban Udvaros Dorottyának, hiszen 22 év után kell felszámolnia színházi életét a Nemzetiben. „Valahányszor belépek az öltözőmbe, ott látom 22 év – mondjuk így idézőjelben – hordalékét. Az embernek a színház a második otthona. Az öltözőmben ott vannak a régi próbacipőim, a példányaim, próbaruhák, régi plakátok. Annyi minden odaköt. Én még nem is tudom felfogni pontosan, hogy lesz egy pillanat, amikor ezt össze kell majd csomagolni? Bonyolult  a helyzet. Nincs bennem harag vagy kétségbeesés. Azt gondolom, 22 év hosszú idő, egyszer mindent véget ér. Lehet, az az ajtó most becsukódott, de ahelyett kinyílik egy másik” – fogalmazott Udvaros Dorottya a femcafé.hu kamerája előtt. Érthető módon nehéz még arról beszélnie, hogyan folytatja tovább a pályafutását. „Még nagyon közeli az esemény, és még nincs is kész a lelkem arra, hogy azon gondolkozzam, hogyan tovább” – mondta a színésznő, aki egyelőre a történtek hatása alatt áll, ez az állapot, úgy véli, még eltart egy darabig.

Udvaros Dorottya a Nemzeti Színház igazgatójával, Vidnyánszky Attilával való kapcsolatáról is beszélt, igaz, mélyen nem kívánt belemenni a részletekbe. „Sokszor dolgoztunk együtt, szóval régóta ismerjük egymást. Én nem szeretnék semmi olyasmit mondani, hogy haragszom, vagy nem szólok többet hozzá, ezekről ilyenkor még nem lehet beszélni. Az ember nem akar öri-hariban maradni senkivel, pláne olyan valakivel, akivel sokszor dolgozott már együtt.”

Ellentmondó nyilatkozatok

  1. Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak adott interjújában azt mondta: már nem tagja a Nemzeti Színháznak.
  2. A Nemzeti Színház közleményében azt írja: a művésznő a teátrum társulatának tagja, határozatlan idejű munkaszerződése van, amit nem szüntettek meg.
  3. Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak cáfolja a Nemzeti közleményét, és elmondja: március 22-én, pénteken, 11 órakor találkozott Vidnyánszkyval, aki közölte, nem hosszabbít vele szerződését. Hozzátette: a teátrum gazdasági igazgatója már készítette elő az eseti megbízási szerződését, hogy vendégként térjen vissza a színházba.
  4. A színházigazgató az Origónak adott interjújában továbbra is kitartott amellett, hogy Udvaros Dorottyának élő szerződése van a Nemzeti Színházzal. „Senki sem szüntetett meg tehát semmilyen szerződést. Ahogyan annak idején Törőcsik Marinak, Dorottyának is szerződésmódosítást ajánlottam. Csakhogy amíg Törőcsik Mari dolgozott tovább a Nemzeti Színházban, és nem emelte politikai dimenzióba az itt létét, Dorottya már régóta folyamatosan ezt teszi” – fogalmazott Vidnyánszky Attila.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

The post Udvaros Dorottya: „Még nincs kész a lelkem arra, hogy azon gondolkodjam, hogyan tovább” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!