Újabb hírek: Anna hercegnőnek emlékezetkiesése van a lovasbaleset miatt

3 hónapja ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Néhány nappal ezelőtt kaptuk a hírt, hogy III. Károly király húga balesetet szenvedett. A Buckingham-palota pedig egy közleményben értesítette a nyilvánosságot, hogy a 73 éves Anna hercegnőt azonnal kórházba szállították.

 

 Priness Anne, Princess Royal attends day two of Royal Ascot 2024 at Ascot Racecourse on June 20, 2024 in Ascot, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

ASCOT, ENGLAND – JUNE 20: Priness Anne, Princess Royal attends day two of Royal Ascot 2024 at Ascot Racecourse on June 20, 2024 in Ascot, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

A közlemény így szólt:

“Őkirályi fensége a bristoli Southmead kórházban marad, megfigyelés céljából, elővigyázatossági intézkedés gyanánt, de várhatóan gyors felépülése lesz és teljesen meg fog gyógyulni. A királyt folyamatosan tájékoztatják az állapotáról, a legmélyebb szeretetét és jókívánságait küldi a hercegnőnek, hogy mielőbb felépüljön” 

Az uralkodó testvérét azóta is kezelik, ám mint kiderült, arra sem emlékszik, mi történt vele. A megjelenéseit is lemondták a hétre.

Habár pontos részleteket nem tudni, annyi biztos, hogy lovas balesete volt. A királyi orvosok szerint a fejsérüléseit a ló feje vagy a lábai okozhatták. A hercegnő lánya, Zara Tindall és a fia, Peter Phillips, illetve férje, Sir Laurence altábornagy a birtokon tartózkodtak a baleset idején.

Légi mentőt hívtak hozzá a szerencsétlenséget követően, a helyszínen ellátták, majd a bristoli Southmead kórházba szállították. Jelenleg is ott ápolják, ám Buckingham-palota közleménye szerint várhatóan még a héten hazaengedik. A helyzet kapcsán a Telegraph hangsúlyozta: nem ez az első alkalom, hogy Anna hercegnő emlékezetkiesést szenvedett egy lovasbalesetben. Az 1976-os olimpián egy ugrásnál leesett a lováról, beütötte a fejét, miután a lova elakadt a sárban. Akkor úgy nyilatkozott a balesetet követően, hogy „szinte nem is létezett aznap”.

Károly király nővére volt a királyi család első tagja, aki 1976-ban részt vett a montreali olimpiai játékokon, emellett 28 különféle, a lovakkal és állatokkal kapcsolatos jótékonysági szervezet királyi védnöke. A palota szóvivője tudatta, hogy a hét további részében a hercegnő elfoglaltságait lemondták.

„Az orvosok tanácsára Ő Királyi Felsége az előttünk álló hétre szóló elfoglaltságait elhalasztjuk. Ő Királyi Felsége elnézést kér mindenkitől, aki emiatt kellemetlenséget vagy csalódást érezhet. A japán állami látogatás a tervek szerint folytatódik, bár Ő Királyi Felsége nem tud részt venni a holnapi állami banketten”

– közölték.

Via

 

The post Újabb hírek: Anna hercegnőnek emlékezetkiesése van a lovasbaleset miatt first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!