Újabb részletek a Kozák Danuta-Csipes Ferenc molesztálási ügyben

3 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Magyar Nemzet terjedelmes írást közölt Kozák Danuta és a szövetségi edző, Csipes Ferenc péntek reggel napvilágot látó vitája kapcsán.

Honlapunk is beszámolt arról, hogy a hatszoros olimpiai bajnoknő miközben majdnem meztelenül, kvázi kiszolgáltatott állapodban feküdt a gyúrópadon, erősen befolyásolt állapotban lévő edzőről, verbális molesztálásról, és sértegetésről posztolt aznap reggel, ami igazi atombombaként robbant a sajtóban. Az eset után a Magyar Kajak-kenu Szövetség példás gyorsasággal reagált, azonnal kivizsgálást kezdeményezett, amely idejére felfüggesztette edzői tevékenysége alól Csipes Ferencet.

A Magyar Nemzet újságírója hétfői írásban azonban újabb, eddig nem ismert részleteket írt meg, amely a szerző szerint némiképp árnyalja azt a lesújtó képet, amelyben eddig a kajakosként és edzőként is olimpiai bajnok Csipes eddig feltűnt.

A lap azt írja, Kozák posztjából elég sok minden nem derült ki, például az sem, hol történt az eset, hány ember előtt, volt-e bármiféle előzménye, a molesztálás szintjéről is hallgatott olimpiai bajnoknőnk, azaz nem derült ki, hogy tettlegesség is fennáll-e, vagy csak szóban, szexuális jellegű-e, női mivoltában molesztálta, vagy szakmai téziseit fogalmazta meg egyébként egyértelműen nem megfelelő hangnemben és ittasan Csipes.

A Magyar Nemzet a homályos pontokra választ ad cikkében, amikor azt írja,

  • „Csipes Ferenc és Kozák Danuta között a szolnoki edzőtábor közösségi terében, a társalgóban alakult ki szóváltás – többek hallatára.”
  • „Az elismert, ám nehéz természetű tréner kétségtelenül minősíthetetlen hangnemben szólt a hatszoros olimpiai bajnoknőhöz, de fizikai bántalmazás nem történt, csakis verbális.”
  • „Kozák Danuta a posztjában a jelenet azon előzményére sem utalt, miszerint Csipes Ferenc közölte vele, hogy másnap az addigi Kozák Danuta, Gazsó Dorka, Csipes Tamara, Hadvina Dóra összetétel helyett más felállásban is ki akarja próbálni a négyest – akár a hatszoros olimpiai bajnoknő nélkül. Arról már nem is beszélve, hogy Csipes és Kozák, valamint a kajakos szintén edző férje, Somogyi Béla közötti kapcsolat már régóta nem ideális.”

A lap arról is beszámolt, hogy „az első reakciók alapján a sportágban sokan elítélték Csipes Ferencet, és Kozák Danuta pártjára álltak. Ugyanakkor lehiggadva mind többen azt az álláspontot képviselik, meg kell ismerni az edző verzióját is, továbbá az sem elegáns, ahogy a hatszoros olimpiai aranyérmes klasszis a nyilvánosság elé tárta Csipes Ferenc alkoholproblémáját.”

A szerző konklúzióként azt írja, „amennyiben a vizsgálat azt igazolja, hogy az edző fizikálisan nem bántalmazta a versenyzőt, akkor indokolt lenne a büntetés mérséklése.”

The post Újabb részletek a Kozák Danuta-Csipes Ferenc molesztálási ügyben first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!