Újra trónon a TESLA, lassult a Szegeden gyárat építő BYD lendülete

3 hete ezelőtt 22



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kína legnagyobb konnektorból tölthető és tisztán akkumulátoros elektromos autókat gyártó vállalata, a Szegeden gyárat építő BYD 2022 óta a leggyengébb negyedéves gyorsjelentését tette közzé, az idén január és március közti időszakról beszámolva – írta a Reuters. A fentiekkel párhuzamosan a Tesla visszavette a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójának járó koronát kínai versenytárástól, amit a BYD 2023-ban vett el tőle.

Az árbevétel növekedése négy éve nem látott lassú tempóra csökkent a villanyautók iránti kereslet gyengébb bővülése és öldöklő árverseny miatt – idézte a Reuters jelentését az MFOR.

Az árbevétel 4, a nettó profit 10,6 százalékkal nőtt az elmúlt év első három hónapjához képest.

  • Így az előbbi 124,94 milliárd jüan (6372 milliárd forint),
  • a nyereség pedig 4,57 milliárd (233 milliárd forint) jüan lett.

Mint az MFOR írta, a Tesla visszavette a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójának járó koronát kínai versenytárástól, amit a BYD 2023-ban vett el tőle.

Sok találgatás jelent meg arról, hogy az autógyártásba nemrégiben bekapcsolódott Xiaomi mobiltelefongyártó együttműködhet a BYD-vel. Ezt a lehetőséget erősíti, hogy az autógyártó alapítója, Vang Csuang- fu és a telefoncég alapítója, Lej Csün felkeresték egymás cégeinek kiállítási helyszínét a pekingi show-n. Lej arról beszélt, hogy erősíteni akarja a Xiaomi együttműködését a BYD-val.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!