Vádat emeltek egy texasi demokrata politikus ellen, aki mexikói és azeri kenőpénzeket fogadhatott el

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy azeri vállalat és egy mexikói bank adhatott közel hatszázezer dollárt egy texasi demokrata képviselőnek, aki cserébe számukra kedvező irányba befolyásolta a törvényhozást, írja a Guardian.

A férfi 2005 óta képviseli Texas Mexikóval határos területeit a kongresszusban. „Szeretném tisztázni, hogy én és a feleségem is ártatlanok vagyunk a vádakban. Mindent azért tettem a kongresszusban, hogy Dél-Texas lakosait szolgáljam” – mondta Henry Cuellar, akit feleségével együtt vádol az amerikai Igazságügyi Minisztérium. A képviselő azt mondta, hogy ettől még indul az újraválasztásért novemberben.

A vád szerint 2014 decembere és 2021 novembere között Cuellarék kenőpénzt kaptak egy meg nem nevezett, mexikóvárosi székhelyű banktól, valamint egy, az azerbajdzsáni kormány által ellenőrzött olaj- és gázipari vállalattól. Cuellar felesége ezután állítólag hamis tanácsadói szerződésekkel, fedőcégeken keresztül és közvetítők segítségével mosta tisztára a pénzt. Cserébe a képviselő Azerbajdzsán javára befolyásolta az Egyesült Államok külpolitikáját, valamint nyomást gyakorolt magas rangú tisztviselőkre, hogy a bank számára kedvező döntéseket hozzanak.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!