„Valami történhetett a családon belül” – magyarázatot keresnek a helyiek a halállistát vezető bőnyi kislány késelése után

2 hete ezelőtt 21



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A hatodikos kislány az első óra végén vett elő egy kést, és hátulról megszúrta az előtte ülő osztálytársát. „A tanárnő sikítva rohant ki a teremből, miközben mindenkit arra kért, fusson ki az osztályból” – mesélték a Telexnek a gyerekek, akik a szünet kezdetén látták a történteket.

A késelés feltételezett elkövetőjének édesanyja szerint a gyerek apjával jó ideje megromlott a kapcsolatuk, fel is jelentette a rendőrségen korábban, ahol eljárás indult. Külön költöztek, de a hétvégén ismét úgy érezte, hogy megfenyegette őt a férfi, ezért szombaton rendőrt hívott. Az asszony szerint ez is szerepet játszhatott a kislány viselkedésében, aki korábban mosolygós volt, ám mára ez megváltozott, írta meg a lap.

Mindezt az általunk megkérdezett bőnyiek is megerősítették, akik szerint valami történhetett a kislánnyal a családon belül, mielőtt késsel ment az iskolába.

Átmentünk a szomszéd faluba, Rétalapra is, ahol elmondták: a korábbi hírrel ellentétben csak az áldozat rétalapi, a feltételezett elkövető viszont bőnyi.

A nekünk nyilatkozó helybeli úgy tudja: konfliktus volt a „halállistán” szereplők és az osztálytársát megszúró gyerek között. „Tudomásom szerint az iskolában gúnyolták, cukkolták, emiatt tehetett ilyet” – mondta egy, a 24.hu-nak megszólaló rétalapi lakos. A halállista létezését a rendőrség is megerősítette, azon pirossal voltak megjelölve, akiket meg akart ölni a lány, zölddel pedig azok, akiket nem. A listát a rendőrség a késsel együtt lefoglalta.

Szajki Bálint / 24.hu

A bőnyi Szent István Király Általános Iskolában még érkezésünkkor is tartott a helyszínelés. A rendőröket megkérdeztük, tudnánk-e az iskolaigazgatóval beszélni, de az intézmény vezetője elzárkózott a nyilatkozattól, a Győri Tankerületi Központhoz küldött bennünket. Nekik az alábbi kérdéseket tettük fel:

  • Rendeltek-e el az ügyben belső vizsgálatot?
  • Van-e, illetve a cselekmény idején volt-e- az iskolában iskolaőr/biztonsági őr?
  • Működött-e az intézményben térfigyelő kamera?
  • Van-e eljárás, ellenőrzés annak kiszűrésére, hogy a diákok szúróeszközt vigyenek be az iskolába?

Kérdéseinkre Nagy Adél tankerületi igazgató érdemben nem felelt, helyette ezt a választ küldte: „Az iskolában történteket Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, az eljárásról a rendőrség hatásköre tájékoztatást adni. Az iskola mindenben segíti a rendőrség munkáját, a tankerületi központ pedig iskolapszichológus szakembereket kért fel, hogy segítsenek a tanulóknak és a pedagógusoknak is a krízis feldolgozásában. A megszúrt kislánynak mielőbbi felépülést kívánunk.”

A kormány tavaly nyáron úgy nyilatkozott: újabb 295 fővel szeretné növelni az iskolaőri állományt. 2023. márciusi adatok szerint 571 iskolában 608 iskolaőr teljesített szolgálatot. A rendszer 2020. szeptemberi bevezetése óta összesen 618 esetben intézkedtek, négy esetben viszont az iskolaőr ellen indult büntetőeljárás.

Az életveszélyes sérüléssel kórházba szállított és ott megműtött áldozat édesanyja ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: „Nem haragszom a szurkáló osztálytársára, számomra csak az a fontos, hogy a gyerekem életben maradjon. De van, amit nem értek. Mi vesz valakit arra, hogy kést vigyen az iskolába, és halállistát írjon. A fiam elmondása szerint azon Mirella és két unokatestvére neve is szerepelt. Hogy nevelték ezt a gyereket a szülei?”

The post „Valami történhetett a családon belül” – magyarázatot keresnek a helyiek a halállistát vezető bőnyi kislány késelése után first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!