Válasz Online: Matolcsy Ádám korábbi titkárnője intézte New York egyik legelőkelőbb luxuslakásának megvásárlását

1 hét ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Matolcsy Ádám korábbi titkárnője működött közre New York egyik legelőkelőbb luxuslakásának megvásárlásában – tudta meg a valaszonline.hu. A 444 írt először, még 2022-ban arról, hogy 14 milliárd forintért magyar kézbe került egy manhattani Crown Buildingben található luxusingatlan. Az amerikai iratokban megtalálható részletek alapján Matolcsy Ádám, a magyar jegybank elnök fiának baráti körét sejtették a háttérben.

A New York-i álomlakás megvételéről szóló szerződést az MNB udvari építőjeként jegyzett Somlai Bálint-cég, vagyis a Raw Development Kft. egyik alkalmazottja írta alá, illetve a vásárlási folyamatban „a nyilvánosság számára ismeretlen R. E.” működött közre – írja a Válasz Online. A lap friss, az érintett által is megerősített információja szerint ez a bizonyos „R. E.” konkrétan Matolcsy Ádám korábbi titkárnője. Matolcsy Ádám a Válasz Online-nak azt írta: sem megbízóként, sem meghatalmazóként nem instruálta R. E.-t.

Nemrég egyébként kiderült, hogy az ingatlan már eladó. Korábban szintén a Válasz Online írt arról is, hogy Matolcsy György fia és annak baráti köre az MNB régiós multicége, a varsói tőzsdén jegyzett GTC Group közreműködésével kezdtek sikeres vagyonmentésbe: a GTC eddig 42 milliárd forintnyi eurót fizetett a Matolcsy Ádám–Száraz István-kör által kezelt tíz ingatlanért, köztük olyanokért, amelyeket anno épp az MNB portfóliójából „szakítottak” ki.

The post Válasz Online: Matolcsy Ádám korábbi titkárnője intézte New York egyik legelőkelőbb luxuslakásának megvásárlását first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!