Válasz Online: Miniszteri közbeavatkozás menthette meg a kirúgástól a Mi Hazánk EP-befutóját

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A közelmúltban 6 százalékra mérték a Mi Hazánkot, így van esély arra, hogy Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa a Mi Hazánk színeiben kijuthat az EP-be, ugyanis a listán előtte lévő Toroczkait László és Dúró Dóra nem veszik fel a mandátumot.

Csakhogy amíg Tarr Zoltán református lelkészt kirúgták állami állásából azután, hogy felszólalt Magyar Péter Kossuth téri tüntetésén, addig Borvendéget pont hogy miniszteri közbeavatkozás menthette meg a kirúgástól, írja a Válasz Online.

A történész a lap szerint egyáltalán nem jelezte előre munkahelyén, a Kásler Miklós vezette intézetben, hogy az egyik ellenzéki párt jelöltjeként indul a júniusi választáson. A bejelentés óta eltelt két hónap, a Mi Hazánk leadta az induláshoz szükséges ajánlásait, így Borvendég hivatalos jelöltté vált, és közben változatlanul a Magyarságkutató munkatársa maradt. A Mi Hazánknál nem számolnak azzal, hogy a történészt a választás végéig kirúgnák, még úgy sem, hogy a jelöltsége komoly belső feszültségeket okozott az Magyarságkutató Intézetnél.

A lap azt is írja, hogy a Kásler-féle intézetben meg akarták szüntetni Borvendég Zsuzsanna munkaviszonyát lojalitásproblémák miatt, de a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztérium felől érkezett jelzés nyomán ez lekerült a napirendről.Az Orbán-kormány volt minisztere által igazgatott állami intézet munkatársa tehát esélyes jelöltként indul egy ellenzéki párt színeiben, a válasz mégsem a kirúgás, hanem annak pont az ellenkezője, írja a lap. Ez pedig sokat elárul a Fidesz és a Mi Hazánk viszonyáról.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!