Valódi csodaszer hajadnak a rozmaringolaj

1 hét ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A rozmaringot és annak olaját már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és használták, számos középkori könyv zeng ódákat róla, az ókori Egyiptomban is alapvető összetevője volt sok balzsamnak és kenőcsnek. Az emésztés és vérkeringés javításától kezdve a mentális frissesség megőrzésén át egészen a szépségápolásig számíthatunk rá, hajunk ápolásában pedig igazi filléres, mégis nagyon hatékony partner.

Így teszi gyönyörűvé a hajad

  • Serkenti a hajnövekedést: a rozmaringolaj stimulálja a hajhagymákat, javítva ezzel a fejbőr vérkeringését, mely elősegíti a haj növekedését.
  • Erősíti a hajat: rendszeres használata erősíti a hajszálakat, ezáltal elkerülhető és jelentősen csökkenthető a haj töredezése.
  • Védelmet nyújt: antibakteriális és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően segít megelőzni a fejbőrön kialakuló fertőzéseket és gyulladásokat, valamint védi a hajat a káros környezeti hatásoktól.
  • Természetes fényesség: a rozmaringolaj fokozza a haj természetes fényességét és vitalitását.
 GettyImages

Fotó: GettyImages

Hogyan használd?

Több módszert is bevethetsz a hatékonyság érdekében. Jó megoldás, ha 3-4 csepp rozmaringolajat belekeversz 1 evőkanál bázisolajba, majd a keveréket fejbőrödbe masszírozod és nagyjából 20 perc után kiöblíted. Kíméletes és rendszeresen alkalmazható, ha néhány csepp rozmaringolajat adsz hajbalzsamodhoz, így használod a balzsamot hajmosás után. Hajvégedre pedig argán- vagy kókuszolajjal keverve vidd fel, hogy ápold a hajszálakat és megelőzd a töredezést.

Így készítsd el otthon

Könnyen előállíthatod saját magadnak is az olajat, mely azután a hajad egészségének megőrzésében, növekedésének serkentésében is segítségedre lesz. Legegyszerűbb és leghatásosabb eljárás, ha megtöltesz rozmaringágakkal egy üvegpalackot, jó minőségű olívaolajat öntesz rá, ezután pedig szorosan lezárva, napfényes helyen tartod 2-3 hétig. Szűrd le a kapott olajat, majd sötét, hűvös helyen tárold.

The post Valódi csodaszer hajadnak a rozmaringolaj first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!