Változik a közlekedési rend: szerdán máshogy járnak majd a vonatok és a buszok, több kocsit csatol majd a MÁV a Napfény IC-khez

2 hete ezelőtt 19



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap azonban már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényes – tudtuk meg a MÁV-tól kedden. Azt is kiemelték, hogy a Volánbusz járatai május 1-jén, szerdán munkaszüneti napra, május 2-án, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak majd.

Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek majd. Mint kiderült:

  • a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség,
  • a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj,
  • a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart,
  • a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton,
  • a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés,
  • a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény,
  • a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej,
  • valamint a Budapest–Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság.

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi.

A VOLÁNBUSZ KÖZLEKEDÉSI RENDJE IS VÁLTOZIK

Azt is kiemelték, hogy a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. Április 30-án, kedden munka- és tanítási napra, május 1-jén, szerdán munkaszüneti napra, május 2-án, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, illetve az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek. Ünnepnapokon az Auchan áruház zárva tart, ezért a 72-es autóbusz az áruház zárva tartása idején érvényes menetrendje szerint közlekedik Szegeden.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!