Váratlanul meghalt a férfi, akit szivárogtatás miatt rúghattak ki a Boeing egyik beszállítójától

2 hete ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Váratlanul meghalt Joshua Dean, a Spirit AeroSystems egykori alkalmazottja. A 45 éves férfit nemrégen rúgták ki a Boeingnek is beszállító cégtől, állítása szerint azért, mert terhelő állításokat fogalmazott meg a vállalattal kapcsolatban.

A Spirit AeroSystems azután került be a hírekbe, hogy kiderült, a cég építette be azt az ajtópanelt, ami januárban repülés közben kiszakadt egy Boeing 737 Max repülőgépből.

Dean nem sokkal később panaszt nyújtott be az amerikai légiközlekedési hatóságnál. Azt állította, hogy súlyos minőségi hiányosságokkal folyik a termelés a cég gyártóüzemében. Állítását a vállalat részvényesei által a társaság ellen indított perben tett tanúvallomásában is megerősítette. A cég nem sokkal később kirúgta.

A férfi egészséges életet élt, így halála mindenkit váratlanul ért. Édesanyja a múlt hónapban arról írt a Facebookon, hogy fia az életéért küzd, miután tüdőgyulladást és agyvérzést kapott egy MRSA-fertőzés miatt. Ez egy bakteriális fertőzés, ami egészséges szervezetben is életveszélyes állapotot idézhet elő.

Dean rövid időn belül a második Boeinggel kapcsolatos szivárogtató, aki váratlan halált hal. Márciusban a repülőgépgyártó egykori alkalmazottját, John Barnettet találták holtan autójában. A Boeing súlyos biztonsági kockázatokat okozó munkamódszereiről valló férfi a hatóságok szerint öngyilkos lett.

(via Al Jazeera)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!