Vége az orosz mozgósításnak, Putyin szerint korrekciókra van szükség a hadseregben

1 év ezelőtt 55bohócdoktor szja 1% felajánlás

Lezárult a szeptemberben meghirdetett részleges mozgósítás Oroszországban, jelentette be Szergej Sojgu védelmi miniszter Vlagyimir Putyin oldalán.

Az elnök több mint egy hónapja rendelte el 300 ezer tartalékos behívását, miután az orosz hadsereg egyre nehezebb helyzetbe került az urkajnai háborúban: csapataik kiszorultak Harkiv térségéből, és az ukránok a déli fronton is fokozni tudták a nyomást.

Sojgu elmondása szerint eddig 82 ezer tartalékost küldtek Ukrajnába, és 41 ezren aktív szolgálatban vannak. Azt állítja, a jövőben önkéntesekre és hivatásos katonákra fognak támaszkodni a háborúban.

A részleges mozgósítás után több tízezer katonakorú férfi menekült a környékbeli országokba, és több mint kétezer embert tartóztattak le, amiért nyilvánosan tiltakoztak az intézkedés ellen.

Putyin korábban elismerte, olyanokat is besoroztak, akiket nem lett volna szabad, például magasan képzett orvosokat és más területek specialistáit. Most azt mondta, világossá vált, hogy „korrekciókra” van szükség az orosz hadseregben.

Vlagyimir Frolov geopolitikai elemző szerint Oroszországnak hosszabb szünetre van szüksége, hogy újjászervezhesse lényegében lenullázódott szárazföldi erejét. A részlegesnek nevezett mobilizációnak is az a szerepe, hogy tartani tudják a több mint ezer kilométer hosszú frontvonalat. További részletek: „Az oroszok akár az elcsatolt ukrán területek egy részét is feladhatják, de a Krímhez vezető folyosót nem engedik el”

(Reuters)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!