Végre nevet is kapott a tépelődés, amikor randi után azon agyalunk, mit gondol a férfi

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ha szívedre teszed a kezed, és lelkiismeretesen összeszámolod, akkor mit gondolsz, te mennyi időt töltesz a randipartnered elemzésével? És most nem arra gondolunk, hogy elmélázol, milyen volt a legutóbbi találkozásotok, átgondolod a vele kapcsolatos benyomásaidat, esetleg álmodozol a személyéről. Hanem konkrétan arra az időre, melyet azzal töltesz, hogy átbeszéled a barátokkal a tőle érkező üzenetek jelentését, vagy éppenséggel egyedül teszed ezt. Azokról az órákról, napokról vagy hetekről nem is beszélve, melyek összességében azzal telnek, hogy várod, mikor fog írni vagy válaszolni…

Talán nincs is olyan nő, aki ne ismerné ezt az érzést. Mérlegelünk, tipródunk, vívódunk, ha máson nem, akkor azon, hogyan és mikor jelezzük, hogy jól éreztük magunkat, és örömmel vennénk az ismétlést. Vagy inkább hallgatni kéne? Ha ezt írom, akkor nem lesz neki ijesztő? És ha így fogalmazok, az vajon nem túl erőszakos? Hogyan mutassam ki az érdeklődésem anélkül, hogy túlságosan nyomulnék? És vajon miért nem ír már? Mit jelent egyáltalán a legutóbbi üzenete végén az a szmájli?

Az idő a férfiaknak kedvez

Ezek a kérdések foglalkoztatták Ellie Andersont is, aki a 30-hoz közeledve megpróbált számot vetni a felsoroltakra pazarolt idővel. „Ezek a beszélgetések általában akkor történtek köztünk, amikor valamelyikünk új sráccal kezdett randizni. Sokszor bonyolódtunk találgatásokba, hogy vajon mit akarhat a férfi, és hogyan kerülhetjük el, hogy elijesszük őt” – mondta Anderson, aki nem mellesleg Kaliforniában, a Pomona Főiskolán filozófiai adjunktus, tehát a számvetés szegről-végről a szakmájába is vág. Megállapítása szerint

úgy tűnik, hogy a bizonytalansággal teli időszak leginkább a férfiaknak kedvez, a nőket pedig a találgatásokkal teli állapotba kényszeríti,

tekintettel arra, hogy a férfiak nagy része számára kihívást okoz az érzések kifejezése.

Hermeneutikai munka

Anderson úgy érezte, elérkezett az idő, hogy ezt a munkát valamilyen módon végre definiáljuk. Amerikában népszerű podcastjében, mely a beszédes Túlgondolás címet viseli, majd egy közelmúltban megjelent tudományos cikkében a „hermeneutikai munka” kifejezést alkotta meg az érzelmi munka leírására, amely a férfiak gyakran homályos kommunikációjának megfejtésére összpontosít.

A hermeneutika szó fordítása nem más, mint az értelmezés tudománya. Eredetét tekintve Hermész nevéből származik, aki a görög mitológiában az istenek hírnöke volt. Találó tehát a névválasztás. „Alapvetően a férfiak duplán profitálnak: érzelmi szükségleteiket, amelyekről lehet, hogy még ők maguk sem tudnak, kielégítik számukra a tépelődő és várakozó nők, nekik pedig nem kell megküzdeniük azzal a teherrel, hogy értelmezni próbálják a nők érzelmeit” – foglalta össze megállapítását az adjunktus.

Újabb súly a nők vállán

Amit „női megérzésnek” nevezünk, Anderson szerint valójában egy keményen megszerzett teljesítmény, amelynek kialakítása és fenntartása évekig tart. A hermeneutikai munkát véleménye alapján három szakaszra lehet bontani az érzelmi munka alapján:

  • saját érzéseid, vágyaid és szándékaid értelmezése;
  • a másik személy érzéseinek, vágyainak és szándékainak értelmezése;
  • végül mindkét érzés- és szándékkészlet összehasonlítása, illetve összevetése.

Fárasztónak hangzik? Az is. És sajnos következtetése szerint része mindez annak az érzelmi munkának, mely a szociológusok szerint a nőkre hárul, és amely magában foglalja a hálátlan körülmények közt keletkező negatív érzelmek elnyomását a család, a feladatok és a társadalom szerint egyaránt.

(Forrás: huffpost)

The post Végre nevet is kapott a tépelődés, amikor randi után azon agyalunk, mit gondol a férfi first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!