Verebes István búcsúzik a színháztól? – „Méltó befejezése lenne a pályámnak ez a két darab”

2 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kérdezték a hivatásáról, pályatársairól, munkáiról, s a Pepita Magazinnak adott válaszaiból kiderült, egyikről sincs jó véleménnyel. „10 éve nem én döntök, hanem felajánlanak nekem lehetőségeket. Én pedig vagy igent, vagy nemet mondok. Ahhoz, hogy én dönthessek úgymond hatalmon, divatban kellett lennem.” A 75 éves színész-rendező keserűen hozzátette: „Akkoriban méltó darabokat ajánlottak föl, méltó sikereim voltak. (…) Az, hogy most két olyan ajánlatot is kaptam, puszta véletlen. Ez most a Karinthy Színházban a Vonó Ignác, illetve Nyíregyházán a Macskajáték.”

Verebes István úgy érzi, az ő generációja már nem érdekes. „Már nem számít eseménynek egy színház, hiszen lényegében minden sarkon van egy színház, ebben a dömpingben pedig megy a levesbe a legjobb rendezésem ugyanúgy, mint a legrosszabb. De én már kifele megyek ebből a történetből. Magának bevallom, hogy már kicsit el is ment a kedvem. Méltó befejezése lenne a pályámnak ez a két darab…” – mondta a zalai Bazitán, visszavonultan élő Jászai Mari-díjas színész, rendező, dramaturg, író, dalszövegíró, színházigazgató, műsorvezető.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

The post Verebes István búcsúzik a színháztól? - „Méltó befejezése lenne a pályámnak ez a két darab" first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!