Victor Wembanyama egyhangú szavazás után lett az év újonca az NBA-ben

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Victor Wembanyama nyerte a 2023-24-es szezonban a Wilt Chamberlain-trófeát, vagyis az év legjobb újoncának járó díjat az észak-amerikai kosárlabda-ligában (NBA). A 20 éves francia egyhangú szavazás után győzött, 99-ből 99-en első helyre rangsorolták.

A 224 centis játékos óriási felhajtás mellett érkezett a ligába. Kora legnagyobb tehetségének tartják, így nem csoda, hogy a San Antonio Spurs őt választotta elsőként a játékosbörzén. Ötödik meccsén már 38 pontot dobott, miközben 10 lepattanót és 2 blokkot is összeszedett.

Bár a Spursnek kifejezetten rossz szezonja volt, Wembanyama nagyon jó statisztikai mutatókat ért el. A teljes NBA-mezőnyben övé lett a legjobb blokk/mérkőzés érték (3,6), ez korábban csak Manute Bolnak (1985-86) sikerült újoncként. Wembanyama a blokkok mellett pontokban és lepattanókban is első lett a liga újoncai között.

Wembanyama első francia játékosként nyerte el a Wilt Chamberlain-trófeát. David Robinson (1989-90) és Tim Duncan (1997-98) után a harmadik Spurs-kosaras lett, akinek ez sikerült.

(via nba.com)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!