Videó: luxusautóban furikázták az oroszlánt

3 hónapja ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Letartóztattak egy nőt Thaiföldön, amiért házi kedvencként tartott egy oroszlánt – írja a BBC. A ragadozóról egy videó is készült, amint egy Bentley márkájú luxusautóban szállítják egy Pattaja nevű város utcáin.

A felvételen egy feltehetőleg kölyökkorú oroszlán (Panthera leo) látható, amely láncra verve utazik a kabrió hátsó ülésén. A járművet egy Srí Lanka-i férfi vezette, aki azóta elhagyta az országot, de feltehetőleg egy helyi lakos, bizonyos Szavangcsit Koszungnern barátja lehetett, aki az állat tulajdonosa is.

A hatóságok szerint a nő egy szintén thaiföldi férfitól vette a ragadozót, aki házhoz is szállította neki. Az oroszlánok birtoklása nem illegális Thaiföldön, viszont Szavangcsit törvényt sértett azzal, hogy jelentette az adásvételt az illetékes szerveknek, valamint nem ellenőriztette az állat élőhelyét.

A felsorolt mulasztások miatt engedély nélküli vadállattartás vádjával kell szembe néznie, amelyért egy év börtönbüntetés és 100 ezer baht (nagyjából 1 millió forint) pénzbírságot kaphat.

A rendőrség az ellen férfi ellen is vádat emelne, aki eladta a nőnek a ragadozót, illetve a Srí Lanka-i barát ellen is. Utóbbi 50 ezer bahtos (~500 ezer forint) bírsággal és akár 6 hónap börtönnel is szembenézhetnek, amiért nyilvános helyekre vitte a vadállatot, azonban nem tudják letartóztatni, mivel elhagyta az országot.

Kapcsolódó
Videó: házi kedvencként tartott tigrise támadt egy dubaji lakosra
Luxusotthonán kergette végig a fiatal ragadozó.

The post Videó: luxusautóban furikázták az oroszlánt first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!