Visszatér a kánikula június utolsó hétvégéjére

2 napja ezelőtt 2



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Péntek délután még többfelé lehet zápor, felhőszakadással kísért zivatar, de a hét végén már csak elvétve kell erre készülni. Visszatér a kánikula, vasárnap már 31-37 Celsius-fok között alakulnak a maximumok – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Hőséggel búcsúzik a június

Szombaton napos idő valószínű, legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. A minimum általában 16-22, a maximum-hőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap szintén napos idő várható, inkább csak északon, északnyugaton valószínű néhol zápor, zivatar. A hajnali 17-23 fokról 31-37 fok közé melegszik fel a levegő.

A hétvége folyamán országszerte nagyon erős, extrém erős UV-sugárzás várható, így ha tehetjük, 10 és 16 óra között kerüljük a közvetlen napfényt! A kánikulai forróság különösen az idősek szervezetére hat kedvezőtlenül.

A balatoni strandokon jelenleg 23-24 fokos víz, de hétvégére 26-27 fokig emelkedhet a vízhőmérséklet. Az esőzések miatt amúgy egy nap alatt 10 centit nőtt a Balaton vízszintje

Lehűléssel jön a július

Az Időkép prognózisa szerint a forróság nem lesz tartós, hétfőn északnyugat felől hidegfront érkezik. Aznap szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb számban nyugaton és északkeleten, keleten, valamint a hőmérséklet is visszaesik 28-29 fokra.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Varga György 

The post Visszatér a kánikula június utolsó hétvégéjére first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!