Visszatér a vénasszonyok nyara, kellemes meglepetés lesz az időjárás október második hetében

2 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Bár az október mínuszokkal indult, a következő héten kellemesebb idő várható. Az elmúlt napok borongós, csapadékos időjárását okozó ciklon hatása fokozatosan csökken. A hétvégén tartós, áztató esőre már nem kell számítani, de elszórtan záporok még előfordulhatnak. Fokozatos melegedés veszi kezdetét – írja előrejelzésében a Kiderül.hu.

Szombaton többnyire borult idő várható, majd a déli, kora délutáni óráktól az ország északkeleti felén vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró és rövidebb időre a nap is előbukkanhat. Szitálás, kisebb eső előfordulhat az országban, de jelentősebb eső, zápor inkább csak a Dunántúl nyugati felén valószínű. Az általában északnyugati, nyugati irányú szelet a Dunántúl északnyugati részén élénk, olykor esetleg erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Vasárnap éjjel erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként keleten, északkeleten és a nyugati határvidéken köd is képződik, majd napközben egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Északkeleten elszórtan várható eső, zápor, másutt csak néhol fordulhat elő szitálás, kisebb eső. Az északnyugati, nyugati szél az Észak-Dunántúlon sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire 5 és 13, a csúcsérték 13 és 18 fok között alakul.

Napsütötte táj az ősz kezdetén

Fotó: Unsplash

Hétfőn az északkeleti, keleti harmadban fordulhat elő néhol szitálás, kisebb eső, máshol nem valószínű csapadék. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 3 és 12, délután 15 és 20 fok között alakul.

Kedden változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel, csapadék nem valószínű. Hajnalban 5, 14, délután 17, 24 fok várható, délnyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb idő.

Szerdán több helyen elered az eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban 8, 16 fok valószínű. Délután 16, 24 fok várható, a csapadékos vidékeken számíthatunk a hűvösebb időre.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, zápor. A minimum 8 és 15, a maximumhőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

The post Visszatér a vénasszonyok nyara, kellemes meglepetés lesz az időjárás október második hetében first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!