Vizsgálják annak eshetőségét, hogy mégsem „magányos farkas” követte el a Fico elleni merényletet

2 hete ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vizsgálják annak eshetőségét a nyomozóhatóságok, hogy mégsem „magányos farkas” követte el a Robert Fico elleni merényletet. Matús Sutaj Estok szlovák belügyminiszter beszélt vasárnap Pozsonyban újságírók előtt. A belügyminiszter szerint vannak erre utaló jelek is.

Estok szerint gyanús, hogy az elkövető Facebook-oldaláról két órával a merénylet után töröltek tartalmakat. A 71 éves elkövető, Juraj Cintula akkor már őrizetben volt, nem fért hozzá a profiljához. Nem valószínű, tette hozzá a miniszter, hogy a felesége törölte volna a tartalmakat.

A miniszter szerint van olyan verzió, ami szerint egy több emberből álló csoport állt a merénylet mögött, „akik egymást bátorították és támogatták az elkövetésben”.

Az 59 éves Robert Fico szerda délután lett merénylet áldozata Handlovában. A szlovák miniszterelnököt ötből négy lövés találta el közvetlen közelről, súlyos sérüléseket szenvedett, azonnal a besztercebányai kórházba szállították, ahol többször is megoperálták. A legfrissebb jelentések szerint már nincs életveszélyben.

Vasárnap három további személyt őrizetbe vett a rendőrség Szlovákiában, akiket azzal gyanúsít a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), hogy a közösségi médiába támogatták a bűncselekményt. Egy férfit már szombaton őrizetbe vettek, aki megfenyegette a belügyminisztert és két további képviselőt. (MTI)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!