Zelenszkij ismét bírálta a nyugati tétovázást

1 hét ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az ukrán elnök elítélte a gázinfrastruktúra elleni orosz támadásokat.

Volodimir Zelenszkij Kijevben sugárzott videoüzenetében azt mondta, támadások érték azokat az infrastruktúrákat, amelyeken keresztül Ukrajna a gázt az Európai Unióba irányítja. Oroszország szombaton ismét rakétákkal lőtte Ukrajnát, célpontja elsősorban energetikai létesítmények voltak. Négy hőerőmű megsérült. A légicsapások után az államfő ismét felszólította a Nyugatot, nyújtson több légvédelmi támogatást, mert Moszkva kiterjesztette támadásai hatósugarát, ami még inkább megnehezíti az ukrán légvédelem munkáját.

Az Ukrajinszka Pravda szerint az államfő hozzátette, legalább hét Patriot légvédelmi rendszerre van még szükségük, ennyit pedig a nyugati szövetségesek nélkülözni tudnának. Azt mondta, köszöni azoknak, akik már eddig is segítettek nekik a légvédelemben, de nincs idő a tétováázásra, mielőbb meg kell kapniuk a szükséges légvédelmi rendszereket, hogy nyugati parnereik is jelezzék elszántságukat, amit szerinte most az orosz terroristák nem érzékelnek.

A tegnapi támadás kapcsán az MTI emlékeztetett rá, hogy a Naftohaz ukrán állami gázipari vállalat korábban szintén panaszkodott a vezetékhálózatát ért orosz támadásokra, anélkül, hogy részleteket közölt volna. A cég nemrég bejelentette, hogy 2025-től nem szállít többé orosz gázt nyugatra – a Gazprom orosz állami vállalattal kötött jelenlegi szerződések az év végén lejárnak.

The post Zelenszkij ismét bírálta a nyugati tétovázást first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!