A blokk örök és elpusztíthatatlan

2 órája ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Újra itt a 444 napindító hírlevele (de vannak másmilyenek is), benne az elmúlt nap legfőbb híreivel.

BELFÖLD

A Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, aki a saját bevallása szerint Orbán-hívő, a köztévén osztotta meg a geostratégiai nézeteit: Békés Márton szerint nem jó blokkban vagyunk, az értékrendszerünk szerint az észak-atlanti blokk nem a mi blokkunk.

Az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel ellen is vádat emelhetnek a számlagyáras ügyben: apja és kollégája ellen költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat, ezeket vállalta magára Jellinek.

Gyurcsány Ferenc is felugrott a Rogán által elindított, majd Magyar Péter irányításával maximális sebességre gyorsuló péniszvonatra: a DK elnöke úgy érzi, mintha a konzervatív oldalon a péniszpolitizálás váltotta volna fel a nemzeti politizálást.

Semjén Zsoltnak esze ágában sincs megtagadni a kegyelmi ügyért felelős Balog Zoltán barátságát. (FYI: nem adott még kegyelmet Sulyok Tamás.)

  • A közmédia a saját helyi operatőrét szólaltatta meg a riportjában a kormány új programjáról.
  • A Transparency International szerint „a kommunista ideológia összeesküvés-elméleteit megszégyenítő kitalációk” vannak a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentésében.
  • Szijjártó előterjesztésére nagykövet lett Fürjes Balázs, amíg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állandó és egyéni teljes jogú tagja.
  • Magyar Péter a Bem József térre hirdette meg a pártja október 23-i megemlékezését.
  • Megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga, a BRFK vizsgálja a bukott fideszes politikus nőverési ügyét.

GAZDASÁG

A miniszterek nem találkoznak velük, ezért lemondta budapesti útját az OECD korrupcióellenes munkacsoportja: ez az első alkalom, hogy magas szintű missziót törölt a szervezet.

Jövőre akár háromszor is hozzányúlhatunk az önkéntes nyugdíjpénztárban lévő pénzünkhöz, és akár már idén októbertől gyűjthetjük a számlát, de a csak 1,5 oldalas törvénytervezet sok nagyon fontos kérdésre nem ad választ.

A kormány szigorít a vendégmunkások foglalkoztatásán: nem foglalkoztathat külföldit az a cég, amelyik korábban alaptalan indokokkal tagadta meg a magyarok alkalmazását.

Az ipari termelés majdnem minden területén súlyos a válság, az autógyártás 12, az aksigyártás 24 százalékos mínuszban volt augusztusban, és a kilátások is aggasztók. Eközben mélyponton vannak az útépítések is.

  • Civilizációs válság: nincs elég B-vitamin, hetekig nem tudnak Hell energiaitalokat gyártani.
  • Több mint 500 milliárdba kerülne a HÉV-ek cseréje, de továbbra sem tudni, honnan lesz rá pénz.
  • A bírák és az igazságügyi alkalmazottak azonnali bérrendezését sürgeti a Fővárosi Törvényszék.

KÜLFÖLD

Kamala Harris szerint Trump instabil, zavart, és korlátlan hatalomra törekszik, Trump pedig egy interjúban azt mondta, a választás napján a hadsereget is bevetné a „belső ellenség legyőzésére”. „Ne legyen több kérdés, csak hallgassunk zenét” – mondta Trump a gyűlésén, majd fél órán át ringatózott a színpadon.

Ramzan Kadirov csecsen elnök vérbosszúval fenyegette meg Szulejman Kerimov dagesztáni milliárdost, a sztori nagyszabású üzleti üggyel kezdődött, de most már van benne politika, intrika, nemzetiségi ellentét, ármány és szerelem is – plusz egy kisebb lokális háború ígérete.

Hivatalosan is elismerték, hogy nyomozás folyik nemi erőszak gyanújával, és azt a szállodát kutatták át, ahol Kylian Mbappé és baráti társasága megszállt. Mindez aközben történt, hogy a futballsztár hivatalosan sérült volt, a válogatott társai pedig Budapesten játszottak Izrael ellen.

Észak-Korea felrobbantotta a dél-koreai határhoz vezető utakat: megszakítaná minden kapcsolatát a déli szomszédjával, ezzel formálisan is bebetonozva az ellenséges viszonyt.

  • Hazament a kihallgatására a Magyarországra meglépett lengyel képviselő: Marcin Romanowskit azzal gyanúsítják, hogy az előző kormány alatt az állami vagyonban kárt okozó szervezett bűnözői csoportban vett részt.
  • „A hátralevő életemet börtönben töltöm majd, és itt halok meg” – mondta Navalnij két évvel a halála előtt.
  • Iránban bekérették a magyar nagykövetet, hogy tiltakozzanak az újabb EU-s szankciók ellen.

KULTÚRA

Ács Dániel írt Pintér Béla új darabjáról, amiben Gálvölgyi Jánost úgy megrakja egy női testbe zárt meleg férfi, hogy leülni sem tud. (Ady Mária szerint viszont bár a szórakozás garantált és a színészi játék is lehengerlő, a tuti recept azt is jelenti, hogy túl nagy meglepetés nem várható.)

És már hallgatható a legutóbbi Borízű Hang ingyenes verziója is.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!