Jogerősen felfüggesztett börtönt kapott a sofőr, aki a tűző napon leparkolt buszban felejtett egy 4 éves kislányt

13 órája ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen 2 év, 5 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt az 59 éves, büntetlen előéletű férfit, aki kiskorú gyerekeket szállító buszsofőrként 2022 júniusában nem vette észre, hogy a jármű forró utasterében egy 4 éves gyerek maradt, aki a kórházba szállítása után 3 nappal meghalt.

A férfi buszsofőrként, 2022. június 7-én kiskorú gyerekeket vitt Tiszaderzsről Tomajmonostorára. A feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át a buszt, így nem vette észre, hogy az utastérben egy 4 éves gyerek maradt, aki a tűző napon, egy fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban kialakult levegőtlen forróságban órákat kényszerült eltölteni. Hiába vitték még aznap kórházba, a gyerek olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később, 2022. június 10-én meghalt.

Az ügyben 2023. április 27-én emelt vádat a Tiszafüredi Járási Ügyészség. A Tiszafüredi Járásbíróság három tárgyalás után, idén január 23-án hozott ítéletet. A férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év, 5 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, illetve 5 évre eltiltotta a személyszállítási tevékenység mint foglalkozás gyakorlásától.

Az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére súlyosításért, felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol jogerősen lezárult. A fellebbezések nem vezettek eredményre: a másodfokú döntés az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta. (MTI)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!