A kormány kész Brüsszelbe küldeni a migránsokat (nem vicc, de valószínűleg viccelnek)

2 hete ezelőtt 23



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jó reggelt! Ez a napindító hírlevél (de vannak másmilyenek is), benne az elmúlt két nap fontosabb híreivel, cikkeivel, videóival. Ezúttal 20 pontban mutatjuk be ezeket, időrendben:

1. Orbánék már 1000 milliárdos tartozást halmoztak fel Kína felé, ami rejtett letéti számlákat kér és titokban is hitelez: a kormány hétpecsétes titokként őrzi a kínai hitelek részleteit, de afrikai országok példájából kiderül, hogy Kína trükkös, titkolózó hitelező, és ez felvet néhány kérdést a magyar ügyleteket illetően is.

2. Kicselezték a lengyelek a németeket, hagyták, hogy az Északi Áramlat vezetékek felrobbantói visszatérjenek Ukrajnába: a lengyel ügyészek után a lengyel kormány sem volt hajlandó figyelembe venni a németek által kiadott elfogatóparancsot.

3. A letartóztatott óbudai polgármester feleségének üzlettársa volt a cégtulaj, aki megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól: Kiss László házában jegyezték be annak az embernek a cégét, akinek egy másik cége megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól. Példátlan helyzet állhat elő Óbudán, a jogalkotó nem gondolt ilyenre, talán a kerületi SzMSz jelenthet kibúvót.

4. „Vége az illetéktelen közvetítők üres fecsegésének a békéről” – Dmitrij Medvegyev szerint Kurszk után nincs miről tárgyalni, amíg az ellenséget teljes egészében szét nem verik.

5. Elkobozták a gyógyszereket és mosdóba is alig engedték a gólyákat a BME VIK gólyatáborában, ez volt az a gólyatábor, ahol az óvszerek kitiltásával akarták megakadályozni a hallgatók közötti szexet. Munkacsoportot állított fel a BME.

6. Az ügyészség szerint a rendőrség, ami azt se tudta kideríteni, hogy Bede Zsolt áll a Vadhajtások mögött, mindent jól csinált: 5 év nyomozás után sem derítettek ki semmit a Vadhajtásokról, még azt sem, amire egy rakás, nyilvánosan elérhető bizonyíték van az interneten – viszont közölték, hogy ha tovább panaszkodunk, pénzbírságot kaphatunk.

7. 13 évet jöttek össze megünnepelni, 60 másodperc alatt sújtott le rájuk a katasztrófa: megtalálták a jachtja elsüllyedése óta eltűntként kezelt Mike Lynch brit techmágnás holttestét. A vállalkozót nemrég mentették fel Amerikában csalás vádja alól, védőivel és más perbéli segítőivel hajózott az olasz partoknál, amikor hétfőn éjjel lecsapott egy vihar.

8. A Magyar Közlekedési Klub nyílt levélben fordul Lázár Jánoshoz, amiért a MÁV kamu lassújelekkel szabotálja a Pápa és Csorna közötti forgalmat: pedig már az indokolatlan sebességkorlátozások feloldásával 22 perccel lehetne rövidíteni a menetidőt.

9. 120 kárpátaljai nőt és gyereket raktak utcára Kocson a kormány rendelete miatt: már csak azoknak a menekülteknek támogatja az állam a lakhatását, akik háborús területről érkeztek, de Kárpátalját már nem tekintik annak. Egy nap után szállították el az utcára tett menekülteket Kocsról, egy hétre kaptak átmeneti szállást Dorogon. Vitnyéden évek óta üresen álló, lelakott kollégiumból kell kiköltözniük.

10. Jannik Sinnert kimosták a doppingból, a teniszt nem: a világranglistát vezető olasz teniszezőnek kétszer is tiltott szert találtak a szervezetében, de sikerült kimagyaráznia azzal, hogy csak a fizioterapeutája kezéről került be az ő szervezetébe.

11. Elénekelték a Túrót eszik a cigányt, mégis eltetették a tajvani kórus zászlóját a nyíregyházi kórusfesztiválon: a kórusvezető szerint a kínai külügyminisztérium nyomást gyakorolt a magyarra, hogy a fesztivál szervezői távolítsák el a Kínai Köztársaság zászlaját.

12. Szörényi Levente azt mondta, disszidál, ha Magyar Pétert megválasztják miniszterelnöknek, Kovács Ákos szerint pedig a szülei „kis túlzással „újraegyesítették a Trianonban szétszabdalt országot”.

13. Mélyponton vannak a beruházások, közben a chipsadó ellenére több káros élelmiszert fogyasztanak a magyarok, mint az adó bevezetése előtt.

14. Magyarország kész minden migránst ingyen Brüsszelbe szállítani – jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. (Amerikai republikánus kormányzók két éve kitalálták, hogy demokrata többségű nagyvárosokba szállíttatnak menekülteket.)

15. Vádat emeltek Molnár Zsolt, Horváth Csaba, Tóth Csaba és Baja Ferenc ellen a zuglói és az újbudai parkolási rendszer ügyében: végrehajtandó szabadságvesztésre, több milliós pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra számíthatnak.

16. Nagyot akart mondani Nagy Márton a minimálbérről, de ezzel a céllal nem vállalja túl magát: a korábbi években egyik évről a másikra megcsinálták azt, amire most a miniszter akár három évet is adna.

17. Hosszú perceken át tapsoltatta magát az olimpikonokkal a kínai diktátor: Hszi Csin-ping további erőfeszítéseket vár el a sportolóktól, hogy sportnagyhatalommá tegyék Kínát.

18. Georg Spöttle: Asz Szalamu Aleikum Groznij🔥.

19. Tyúkól #23: A brat summerből a higgadtlány-őszbe.

20. Donald Trump golyóálló üveg mögül mondott beszédet a merénylete után először fellépve szabadtéren.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!