Újabb elektromos autó gyártását állítják le egy időre

5 napja ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Leállítja négy hétre az elektromos Fiat 500-asok gyártását a Stellantis a torinói gyárában, mivel nem érkeznek megrendelések, írja a Guardian. A Stellantis a negyedik legnagyobb autógyártó csoport, olyan márkák vannak a tulajdonában, mint például a Fiat, a Chrysler, a Peugeot, a Citroen, az Opel és a Vauxhall.

Az autógyártó vállalat közleményében szerepel, hogy az elektromos 500-asok gyártását már pénteken leállítják. „Az intézkedés a jelenlegi megrendeléshiány miatt szükséges, amelynek nehézségeivel az európai elektromosautó-piac összes gyártója, különösen az európai autógyártók küszködnek” – írták.

A Stellantisnak fájdalmas lehet a gyártószalagok leállítása, mivel több mint 100 millió euróból tervezi felújítani a Torinóban található Mirafiori nevű gyárat, ahol a kis olasz autókat is gyártják. Az 1939-ben megnyitott gyár felújításának célja, hogy a közeljövőben egy nagyobb teljesítményű akkumulátort fejlesszenek ki és, hogy az 500-as modellből hibrid változatot is összerakjanak.

Az európai elektromos autógyártóknak a csökkenő eladások mellett a kínai rivális vállalatokkal is küzdeniük kell, melyek kínai állami pénzzel vannak felpumpálva. Az EU büntetővámokkal próbálja védeni az elektromos autó gyárait a kínai nyomulástól, de ezzel nem ért egyet minden vezető. A spanyol miniszterelnök szerdán egy nyilatkozatban azt mondta, hogy „újra kellene gondolnia” a brüsszeli törvényhozóknak a Kína ellenes intézkedést és inkább „hidakat kellene építeni az EU és Kína között”.

Szerző: Szántó Dániel

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!