A Legók Szent Grálját találhatta meg egy kisfiú Angliában

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

27 éve egy teherhajó került bajba a tengeren, miután vihar tört ki. A rakomány egy része a vízbe ömlött – köztük rengeteg Lego is. 352 ezer búváruszony, 97 ezer búvárfelszerelés és 92 ezer kard. Valamint 4200 ritka Lego-polip.

Egy 13 éves cornwalli kisfiú, Liutauras Cemolonskas két éve járja a környék tengerpartjait, hátha Lego-darabokat mos partra a víz. Eddig 789 Legot talált a homokban, ám a mostani találata mindent vitt: egy Legopolip érkezett a hullámokkal.

Két éve kerestük azt a polipot, nem könnyű megtalálni” – mondta apja, a 36 éves Vytautas Cemolonskas.

műanyag polip

A ritka Lego-polip (Fotó: Profimédia)

Tracy Williams, a tengerbe ömlött Legók nagy kutatója azt mondja, ő még 1997-ben talált polipot, azóta azonban egy sem került elő – írja a Sky News.

A nő rögzíti, hol bukkan fel újabb lelet, így egy térképen látható, „amely egy tudományos tanulmány részét képezi majd, és megmutatja, milyen messze sodródik a műanyag a kiömlött rakománytól, és mi történik vele idővel” – mondta Tracy. „Annyi konténer esik vízbe minden évben, de nagyon ritkán hallani, hogy mi történik a benne lévő árukkal, és amit a Lego történetéből tudunk, az az, hogy a szállítókonténerben lévő 27 éves műanyagot még mindig megtalálják.

The post A Legók Szent Grálját találhatta meg egy kisfiú Angliában first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!