A NATO-nak megvannak az Ukrajnát támogató tervei arra az esetre, ha Trump megnyerné az amerikai elnökválasztást

2 napja ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy friss jelentés szerint a NATO új intézkedéseket tervez az Ukrajnát támogató kampánya védelmében, mivel egyre nagyobb a félelem, hogy Donald Trump második fehér házi mandátuma akadályozni fogja az Oroszország legyőzésére és elrettentésére irányuló törekvéseket, írta a Wall Street Journal.

A lap cikke szerint a NATO jövő heti washingtoni csúcstalálkozóján számos új intézkedést jelentenek be, amivel megerősítenék a szervezetet. A tervek állítólag hónapok óta készülnek, de Joe Biden elnökjelölti vitán nyújtott rossz teljesítménye miatt újra előkerült a kérdés.

A tervek között szerepel egy új, magas rangú civil tisztviselő Kijevbe küldése, valamint egy új katonai parancsnokság létrehozása a nyugat-németországi Wiesbaden városában, melynek feladata az ukrán erők katonai segélyezésének és kiképzésének koordinálása lesz.

Az új parancsnokság neve a „NATO Biztonsági Segítségnyújtás és Kiképzés Ukrajna Számára” lesz, mintegy 700 katonát telepítenek Wiesbadenbe. A szervezet átveheti az Ukrajna ellátásával kapcsolatos munka nagy részét, amit eddig a Pentagon végzett.

Trump már a 2016-os kampányában is azzal fenyegetőzött, hogy az USA csak azokat a NATO-országokat védi meg esetleges megtámadásuk esetén, akik rendesen fizetnek. (via Newsweek)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!