A robotaxi promóciós képei miatt beperelte Elon Muskot és a Teslát a Szárnyas fejvadász 2049 készítője

2 órája ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Szárnyas fejvadász 2049 című filmet készítő produkciós cég beperelte a Teslát, Elon Muskot és a Warner Bros Discovery-t, azt állítva, hogy engedély nélkül használták fel a film képeit, írja a BBC.

Az Alcon Entertainment azt állítja, határozottan elutasította a Warner Bros. kérését, hogy a Tesla régóta várt robotaxijának bemutató rendezvényén felhasználhassa a film anyagát. Az Alcon szerint az október 10-i rendezvény promóciós képeit Szárnyas fejvadász 2049 film alapján mesterséges intelligenciával készítették, ami a szerzői jog megsértésének minősül. Ez a kép szerepelt a bemutatón:

Ez pedig egy jelenet a filmből:

„A hűtlen kezelés itt jelentős volt” – írta a cég. „Minden márkának, ami bármilyen Tesla-partnerséget fontolgat, figyelembe kell vennie Musk masszívan felerősített, erősen politizált, szeszélyes és önkényes viselkedését, ami néha a gyűlöletbeszéd kategóriájába is beleesik”.

Az Alcon „hamis támogatással” is vádolta a rendezvény szervezőit, mivel azok kapcsolatot sugalltak a cég és a Tesla között. A bemutatót a Warner Bros egyik filmstúdiójában tartották, érdekesség, hogy ők forgalmazták a filmet 2017-ben.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!