Alföldi Róbert a Nemzeti Színház jelenlegi helyzetéről: “Attól nekem nem lesz jobb, hogy nekik rosszabb”

3 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Alföldi Róbert 2008 és 2013 között volt a Nemzeti Színház igazgatója. A Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja kendőzetlen őszinteséggel mesélt arról, hogy mit gondol a színház jelenlegi helyzetéről és ő hogyan értékeli az ott töltött munkáját. 

 Birton Szabolcs

Fotó: Birton Szabolcs

Alföldi Sváby András Útközben elmeséled – Csavargások Sváby-val, VIASAT3-on futó műsorában vallotta meg érzéseit: 

Nem e Nemzetitől érzékenyülök el. Attól érzékenyülök el, ami az emléke. De az nem az, hogy úr isten, miért nem lehetett folytatni, hanem a jó. Az történt, hogy amit mi ott leírtunk, hogy mit szeretnénk megcsinálni öt év alatt, azt mi ott megcsináltuk. És mi ezt megcsináltuk! Iszonyú büszke vagyok rá! … Húszezer ember állt az esőben, amikor vége lett.. Ez oda tudott volna fejlődni, hogy lett volna még 3 év , amikor ez a színvonal, vagy ez a szabadság, gondolkozás még még még tudott volna menni. És utána meg. Én minden ilyen pozícióról azt gondolom, hogy 10 évnél tovább nem lehet csinálni. 

Ekkor Sváby megkérdezte tőle azt, hogy elégedettséggel tölti-e el, hogy fél házzal mennek most az előadások és fogdosni kell a nézőket. Alföldi erre kíméletlen őszinte választ adott: 

Attól nekem nem lesz jobb, hogy nekik rosszabb…

– árulta el, kifejtve, hogy annál sokkal nagyvonalúbbnak tartja magát, mint hogy más sikertelenségének örüljön.

A következő adásban

Igazán izgalmas pillanatokra számíthatunk a következő adásban is, ugyanis jövő hét hétfőn 19:00-kor Szilágyi Liliána lesz Sváby András következő vendége. 

The post Alföldi Róbert a Nemzeti Színház jelenlegi helyzetéről: “Attól nekem nem lesz jobb, hogy nekik rosszabb” first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!