Annyira jól néz ki a modell, hogy azt hiszik róla, mesterséges intelligencia alkotta

1 hónap ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Rendkívül elkeserítő, hogy az emberek mesterséges intelligencia által kreált modellnek tartanak. Szerintem ez teljes őrültség” – panaszkodott Ines Troccia olasz modell és influencer. A 29 éves nő 1,6 milliós követőtáborral rendelkezik az Instagramon és olyna neves márkákkal dolgozott már együtt, mint a Philip Plein vagy a Dolce & Gabbana. Rendszeresen megvádolják azonban azzal, hogy nem is létező személy, csupán egyike a mesterséges intelligenciával alkotott, hiperrealisztikus, modelleknek.

Ines Troccia

Ines Troccia (Fotó: Profimedia)

Troccia szerint az AI-modellek teljesen elérhetetlen ideálokat testesítenek meg, melyeknek lehetetlenség megfelelni hús-vér emberként. „Ezek a modellek általában szuper babaarcúak, a melleik és az arcvonásaik pedig nincsenek arányban a testükkel” – jegyezte meg. Hozzátette, már csak azért sem érti, őt miért tévesztik össze a virtuális modellekkel, mert szerinte azokat nagyon könnyű felismerni: „Mindig felismerhető, ha AI-modellt használtak, mert minden egyes fotón és videón ugyanolyan szomorú az arckifejeésük.”

A modell nagyon büszke arra, hogy a megjelenése természetes, semmilyen szépészeti beavatkozáson nem esett át. A teste opedig olyannyira tökéletes, hogy előfordult már, a fotóit, videóit ellopták és mesterséges intelligencia segítségével más arcokat tettek rá, majd így publikálták azokat a közösségi médiában. Az egyik ilyen videó több megtekintést generált, mint az eredeti változat, mely a saját profilján érhető el.

Ines Troccia

Azzal vádolják, hogy nem valódi ember (Fotó: Profimedia)

Persze nem ő az egyetlen a szakmában, akit érint a probléma. „Beszéltem néhány kollégámmal és barátommal az iparban, és nekik is ugyanez a gondjuk” – fogalmazott.

Mindezek mellett arról is beszélt, a modern technikának szerinte is megvan a maga szerepe és nem tagadja, hogy ő is használja a fotói és videói szerkesztésére. Ugyanakkor úgy véli, azok már túl messzire merészkednek, akik nem létező személyeket hoznak létre mesterséges intelligencia segtségével.

via

The post Annyira jól néz ki a modell, hogy azt hiszik róla, mesterséges intelligencia alkotta first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!