Átadták az ország legnagyobb elektromosautó-töltőpontját

4 hete ezelőtt 20



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Metrodom lakóingatlan-fejlesztő csoport, a Smart Digital és a KIA közös projektjének köszönhetően a lakóparkban minden autóbeálló saját, e-töltőállomással is rendelkezik, a mélygarázsban rekordszámú, összesen 336 autó számára építenek ki korszerű töltőpontot.

Az épületekben több, mint 400 kilowatt töltőkapacitás áll rendelkezésre az autók töltésére, és ez a jövőben növekedni fog. Mire az ingatlanfejlesztés befejeződik, várhatóan 800-nál is több töltő áll majd rendelkezésre a lakóparkban, ami összesen 1500-2000 lakó kiszolgálását teszi lehetővé. A Metrodom lakásaiban egyébként 2021 óta alapfelszereltség az elektromos autótöltő és a lakók az utcai töltés díjánál jóval kedvezőbb áron tudják tölteni az autóikat – részletezte Pongrácz Tamás, a társaság fejlesztési igazgatója.

Azt is elárulta, hogy a létrejövő töltőkapacitás meghaladja a lakók tényleges igényeit, ám a Metrodom a jövőre készül: az elektromosautók elterjedésével párhuzamosan a kihasználtság a későbbiekben nagyban megnőhet.

Hoffmann Zsolt, a Smart Digital ügyvezetője, a töltési infrastruktúra fejlesztője hangsúlyozta, hogy az autótöltés 80 százalékban otthontöltés, és 20 százalékban publikus töltés (például az autópályák mellett), ezért lényeges az otthontöltési rendszerek kiépítése minden új lakóparkban. Erre az igényre reagált a Metrodom River mélygarázsában megvalósult fejlesztés.

The post Átadták az ország legnagyobb elektromosautó-töltőpontját first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!