Ázsiában is megjelent a majomhimlő új variánsa

2 hete ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ázsia országai közül elsőként Thaiföldön mutatták ki a majomhimlő új vírusvariánsát, írta az MTI. A laboreredmények megerősítették, hogy egy európai páciens fertőződött meg a majomhimlő vírusának új változatával, a Klade 1b-vel. A 66 éves európai férfi augusztus 14-én érkezett Afrikából Bangkokba, ahol majomhimlő tüneteivel kórházba szállították.

A thaiföldi hatóság tájékoztatta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), a beteg jelenleg karanténban van egy bangkoki kórházban, illetve a vele közeli kapcsolatba került további 43 embert megfigyelés alatt tartják. Utóbbiak egyelőre nem mutattak tüneteket, ugyanakkor 21 napig fenn kell tartani a megfigyelést.

A Guardian írt arról, hogy Thaiföld elrendelte, hogy, akik a 42 kockázatosnak ítélt országból utaznak, azoknak regisztrálniuk és érkezéskor tesztelniük is kell magukat. A WHO augusztus 14-én nemzetközi egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a Klade 1b terjedése miatt, a szakemberek szerint ez a változat fertőzőbb és súlyosabb megbetegedést idézhet elő a korábban ismerteknél. Európában eddig mindössze egy esetről érkezett jelentés, Svédországban regisztráltak egy beteget.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!