Babettával robog el egészen Afrikáig két magyar nyugdíjas

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Két magyar férfi nekivágott, hogy Magyarországról egészen Afrikáig Babettával robogjon végig, mintegy 6 ezer kilométert. Mint a Tények Plusz riportjából kiderül, Farkas Gábor és Barta Zsolt már év elejétől készülnek életük legnagyobb kalandjára. A két férfi 62 éves, már tíz éve járják a világot segédmotorral, amelynek 42 km/h a csúcssebessége. Mostanáig a Baltikumtól kezdve Görögországon át rengeteg helyre eljutottak, összesen 14 országot jártak be, de az afrikai út újabb kihívást jelent számukra.

babetta

Babettával vágtak neki Afrikának – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

“Biztos nem akarunk már Északra menni, ilyen hidegre. Minden nagyon hideg volt Lengyelországban. Mondom, valami déli részre menjünk, valami meleg részre. És így jött Afrika” – magyarázta Barta Zsolt az úti céljukat.

Csütörtök reggel indultak útnak Szegedről, a tervek szerint napi 200 kilométert haladnak majd. A Babettához egy kis utánfutót is építettek a csomagjaik számára. Ha pedig a motor nem bírja már a hőséget, akkor a pedállal lehet majd hajtani a járgányt. Áruházban vásárolnak majd élelmet. Ahol lehet, ott kempingben fognak aludni. 

“3200 kilométer körül saccoljuk az odautat. Az összidő körülbelül másfél hónap lesz oda-vissza” – vázolta fel Farkas Gábor.

The post Babettával robog el egészen Afrikáig két magyar nyugdíjas first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!