Bellingham megint a 90. perc után végezte ki a Barcát

1 hét ezelőtt 18



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ahogy az őszi meccsen, úgy Madridban is a hosszabbításban dőlt el a Real-Barcelona rangadó, és ismét Jude Bellingham döntötte el a meccset.

A Barcelonának nagyjából az utolsó esélye volt a mostani Clásico, hiszen hét körrel a vége előtt nyolc ponttal állt rosszabbul, mint az éllovas Real. A rangadó előtt mindkét csapat rendelkezett egy-egy imponáló statisztikával: a Real otthon, a Barca idegenben számított veretlennek a mostani idényben.

A hatodik percben járt a meccs, amikor előnybe került a Barcelona, Lunyin ugyanis elszámolta magát egy szögletnél, így a hosszú oldalon emelkedő Christensen könnyedén fejelhetett az üres kapuba.

Gyorsan éledt a Real, Modric csúsztatta le a labdát Viníciusnak, aki egyből lőtt – kevéssel fölé. Mindössze 12 percig vezetett a Barcelona, ugyanis Lucas Vázquez előbb kihasználta Cancelo bizonytalankodását, majd átesett Cubarsí lábán, a tizenegyest pedig Vinícius lőtte be.

A spanyol bajnokságban a többi topligával ellentétben nincs gólvonal-technológia (sokallta az árát Javier Tebas, a liga elnöke), és ennek akkor volt jelentősége, amikor egy Barca-szöglet után Lamal szemfüles módon kapott bele a labdába, amit Lunyin a gólvonal mögül szedett ki. Perdöntő felvételt nem mutattak arról a közvetítés során, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon, úgyhogy pár perc videózás után maradt az 1-1.

Már az első félidő hosszabbításában jártunk, amikor Bellingham szerzett labdát Christensentől, és Vinícius került ziccerbe, de túl önzetlen akart lenni, és a passzával lehetőséget adott Christensennek arra, hogy egy nagy becsúszással jóvátegye a hibáját. A szünet előtt fontos emberét veszítette el a Barca: Valverde óriási hévvel csúszott oda egy labdára, és elvitte De Jong bokáját, akit hordágyon vittek le.

A második félidőben kicsit óvatosabbak voltak a csapatok, aztán egy Barca-gól ismét felpörgette a meccset: a vendégek legjobbja, a Camavingának nehéz perceket okozó Lamal tette középre a labdát, Ferran Torres zavarórepülése miatt Lunyinről kijött a labda, Fermín López pedig bepöckölte.

Ezúttal is gyorsan jött a Real válasza: a pazar meccset játszó Lucas Vázquez ért oda Vinícius beadására. A Realnak a döntetlen is tökéletes eredmény lett volna, de Ancelotti csapata nem érte be egy ponttal: Vinícius ziccerénél Ter Stegen még óriásit védett, de a 91. percben jött az ősszel Barcelonában nyerőembernek bizonyuló Bellingham, aki most keveset mutatott, hogy aztán eldöntse a meccset, és ezzel valószínűleg a bajnokságot, amikor Lucas Vázquez – már megint ő! – centerezése után ballal felvarrta a labdát a bal felsőbe.

Az angol klasszisnak ez volt a 17. bajnoki gólja első realos idényében, és hatalmas szerepe van abban, hogy csapata 11 ponttal vezeti a tabellát.

The post Bellingham megint a 90. perc után végezte ki a Barcát first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!