Blikk: az orosz Gazprom milliárdokkal turbózhatja fel a Fradi költségvetését

1 hét ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Zsinórban hatodszor végzett az NB I élén az FTC, amely története 35. bajnoki címét szerezte meg.

Az anyagi lehetőségek terén a mezőny többi tagja eddig sem tudott versenyezni a Fradival, és az olló még tovább nyílhat, ha a klub szponzorációs szerződést ír alá az orosz Gazprommal, amely a világ legnagyobb földgázkitermelője. A Nemzeti Sport pár napja azt írta, hogy az FTC közel egy éve egyeztet egy világválalattal, amely korábban topligás klubokat is támogatott. A sportlap nem nevesítette a céget, de a Blikk szerint nyílt titok, hogy a Gazpromról van szó.

A bulvárlap megemlíti, hogy a Gazprom 15 éven át volt a német Schalke 04 mezszponzora, de a cég neve lekerült a gelsenkircheniek dresszéről, amikor Oroszország 2022 januárjában megtámadta Ukrajnát.

Ugyanakkor a belgrádi Crvena zvezdát most is támogatja az orosz vállalat, és a Blikk úgy tudja, évi 5 millió euróval (közel 2 milliárd forint) szállt be a Gazprom a szerb klub költségvetésébe.

„Az, hogy egy európai uniós országban megjelenik a Gazprom, furcsa lesz nemzetközi körökben, biztos, hogy ennek lesz negatív visszhangja, de hivatalosan semmilyen szankció nem érheti az FTC-t, ahogy a zvezdát sem éri” – nyilatkozta a Blikknek Szabados Gábor sportközgazdász.

Az X-en jelentkezett be a válogatottba a Fradi brazilja

Marquinhos 44 tétmeccsen szerepelt eddig az idényben az FTC-ben, és ezeken 6 gól és 10 gólpassz került a neve mellé. Úgy tűnik, a 24 éves brazil szélső jól érzi magát Magyarországon, ugyanis az X-en azt írta, szívesen szerepelne a magyar válogatottban. A magyar csapatban több honosított játékos is szerepel (Willi Orbán, Callum Styles, Loic Nego), közülük csak Nego az, aki nem rendelkezik magyar felmenőkkel. A párizsi születésű focista játszott Újpesten, majd 2015 és 2023 között a Fehérvárban futballozott, az állampolgárságot pedig 2019 februárjában kapta meg.

 

Marquinhos 2022 februárjában érkezett a Fradihoz, amelyben eddig 92 tétmeccsen lépett pályára.

The post Blikk: az orosz Gazprom milliárdokkal turbózhatja fel a Fradi költségvetését first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!