Borzalmas körülmények között élnek a nővérszálló lakói Siófokon

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ember számára méltatlan körülmények között élnek a siófoki kórház nővérszállójának a lakói – nyilatkozta a város polgármestere, miután bent járt a 30 éves épületben. “A 19. századot idéző állapotokban kell, hogy éljék a mindennapjaikat” – fogalmazott Lengyel Róbert polgármester.

A nővérszálló az állam és az önkormányzat közös tulajdonában van. Mint az ATV Híradó riportjából kiderül, a város az épület alsó szintjén egy jól karbantartott háziorvosi rendelőt működtet, az állam fennhatósága alatti felső szint – ahol az egészségügyi dolgozók vannak elhelyezve – viszont tragikus állapotban van.

Az állam dolga lenne a felső szintek rendbetétele. A szakemberek szerint azonban annyira rossz már az épület állaga, hogy a tatarozás százmilliókba kerülhet.

A polgármester úgy döntött, azonnali segítségre van szükség, ezért közvetlenül a belügyminiszterhez fordult segítségért. 

Nem ez az első ilyen eset: 5 évvel ezelőtt egy fővárosi nővérszálló került be a hírekbe az ottani állapotok miatt. Hullott a vakolat, rozsdafoltosak voltak az ágyak, lepusztult a vizesblokk, sőt még egy egér is ráesett az egyik lakóra. Akkor egy egészségügyi szakdolgozó panaszkodott az ottani körülményekről – azaz, hogy az épület gyakorlatilag lakhatatlan – a közösségi médiában, miután dolgozni kezdett az egyik kórházban, és a nővérszállón kapott elhelyezést.

Kiemelt fotó forrása: ATV Híradó

The post Borzalmas körülmények között élnek a nővérszálló lakói Siófokon first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!