Brooke Shields könyvet írt az öregedésről: „Van élet a ráncokon túl!”

2 órája ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A színésznő Brooke Shields Is Not Allowed To Get Old – Brooke Shields­nek nem szabad megöregedni címen írt könyvet, amelyben női szemmel beszél az időssé válásról. A kötet csak jövő januárban jelenik meg, de Brooke már eddig is sok mindent elárult arról, mit gondol az öregedésről és a nőkkel szembeni elvárásokról. „Remélem, ez a könyv majd segít párbeszédet indítani arról, hogy középkorú vagy érett, idősödő nőnek lenni az életünk egyik legszebb időszaka lehet, tele lehetőségekkel és izgalmas változásokkal. Igyekeztem teljesen őszintén, sok humorral írni arról, mit gondolok erről” – harangozta be kötetét Instagram-oldalán az egykor gyerekszínészként és körülrajongott tiniidolként indult sztár.

Nem akar már megfelelni

A kék lagúnától és a Calvin Klein-reklámoktól a Szeleburdi Susanen át egészen a friss Netflix-filmjeiig a színésznő karrierje máig kitart, bár az ígéretes kezdet dacára sosem lett belőle igazi A listás sztár. Viszont megtanult egy fontos leckét: világraszóló szépség ide, hollywoodi siker oda, ma, közel a hatvanhoz jobban érzi magát a bőrében, mint ifjú korában. „Mindenki csak az öregedés szörnyűségeiről beszél, a ráncokról meg a külsőségekről, meg hogy egy bizonyos kor után a nők lehúzhatják a rolót. Én viszont, aki kislánykorom óta reflektorfényben élek, és folyton azt éreztem, hogy górcső alatt vizsgálnak és ítélkeznek felettem, egész mást is megtapasztaltam. Az idő múlása szabadságot és függetlenséget hozott az életembe, ami sokkal magabiztosabbá és erősebbé tett. Már nem próbálok megfelelni senkinek, tudom, mit akarok, mire vagyok képes, és úgy mindenestül jobban érzem magam a bőrömben.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brooke Shields (@brookeshields) által megosztott bejegyzés

Tele energiával és tettvággyal

A színésznő alapvetően azt szeretné, ha perspektívát váltanánk, és az öregedésre többé nem mumusként tekintenénk, hanem új lehetőségként. Motivációt is szeretne kínálni a kortársainak, hogy lássák meg ők is az előnyeit. Hiszen, mint mondja, amennyit a testi rugalmasságából veszített az évek múlásával, annyit nyert más téren: energiában, lendületben, lelkesedésben. „Más dolgokra koncentrálok, és sokkal kevésbé fognak vissza a bizonytalanságaim. Egy csomó új dologba belefogtam, és nagyon élvezem” – mesélte. Szakértőket fogott össze és online platformot, emellett szépségbrandet hozott létre, kifejezetten a negyven fölötti nőknek. A közéleti szerepvállalás is fontosabbá vált a számára, ő lett az elnöke egy a színészek jogaiért és egyenlőségéért küzdő egyesületnek.

Ne legyen végre több tabu!

Brooke-tól sosem állt távol a „nemszeretem” témák feszegetése. Mindig is azzal szeretett másokon segíteni, hogy nyilvánosan beszél arról, amiről a legtöbben inkább hallgatnak. Annak idején a szülés utáni depressziójáról is könyvet írt. Nem titkolta, friss kismamaként olyan súlyos mentális állapotba került, hogy öngyilkos késztetései voltak, kis híján nekivezette az autóját a falnak. Emlékezetes, milyen hevesen támadta őt akkoriban Tom Cruise, amiért azt mondta, hogy az antidepresszánsok segítettek rajta – szcientológusként ugyanis a színész elutasítja az ilyen gyógyszereket. Brooke-nak azonban ez sem vette el a kedvét attól, hogy közüggyé tegyen tipikus női témákat. Azt szeretné, hogy mire a lányai, a most 21 éves Rowan és 18 esztendős Grier annyi idősek lesznek, mint ő, többé ne tekintsék tabunak a nőket érintő problémákat, legyenek azok fiatal- vagy öregkoriak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brooke Shields (@brookeshields) által megosztott bejegyzés

A pilatesre esküszik

A fittséget a színésznő korában természetesen még kevésbé adják ingyen, mint fiatalon, ezért rendszeresen jár pilatesórákra, ami a kedvenc mozgásformája. Ezenbelül is a nyújtásra és a hasizom-erősítésre esküszik, ezeknek mindig érzi a jótékony hatását.

Kiemelt kép: Getty Images

The post Brooke Shields könyvet írt az öregedésről: „Van élet a ráncokon túl!” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!