„Csak rossz estéje volt” – magyarázkodik a Fehér Ház Joe Biden pocsék szereplése miatt az elnökjelölti vitán

2 napja ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Fehér Ház értékelése szerint Joe Bidennek “rossz estéje volt” múlt héten csütörtökön, amikor az idei elnökválasztási kampány első elnökjelölti televíziós vitáját tartották – számolt be az MTI. Karine Jean-Pierre elnöki szóvivő hangsúlyozta: maga Biden is elismeri, hogy nem fiatal, és nem beszél olyan gördülékenyen, mint régen, valamint lassabban jár, ugyanakkor tudja, miként kell az amerikai emberek érdekében teljesíteni. 

Az elnök egészségi állapotára vonatkozó kérdésekre a szóvivő úgy reagált, hogy Joe Biden átfogó orvosi vizsgálatának eredményeit a Fehér Ház évente nyilvánosságra hozza, így történt ez idén februárban is, de további, a kognitív képességekre vonatkozó vizsgálatot az elnök orvosai nem tartanak szükségesnek.

 Justin Sullivan/Getty Images

Donald Trump republikánus volt elnök (b) és Joe Biden demokrata párti jelenlegi elnök (j) az idei amerikai elnökválasztás első televíziós vitáján – Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Leszerepelt

Június 27-én Atlantában 90 percen keresztül stúdióközönség nélkül tartották a demokrata és republikánus elnökjelölt első idei televíziós vitáját a CNN televízió szervezésében. Mint az MTI írja, a közvetlenül az esemény után készült felmérés szerint a nézők 67 százaléka Donald Trump korábbi elnököt, a republikánusok jelöltjét tartotta a szópárbaj győztesének.

Joe Biden szereplését több baloldali médium is “katasztrofálisként” értékelte. Egyebek mellett a baloldalhoz sorolt CNN, NBC, MSNBC és ABC országos televíziók műsorai is az elnök gyenge teljesítményét és annak lehetséges következményeit elemezték demokrata párti megszólalókkal.

A vita után több demokrata politikus és demokratákhoz közel álló médiumok, valamint anyagi támogatók is sürgették Joe Biden visszalépését, ugyanakkor Kamala Harris alelnök, és a képviselőház demokrata vezetői is támogatásukról biztosították Joe Bident elnökjelöltként.

Személyeskedésbe fulladt szócsata

Az idei amerikai elnökválasztás első televíziós vitáján amúgy a két leendő elnökjelölt számos más téma mellett a bevándorlásról, az ukrajnai és a gázai háborúról, a gazdaság kezeléséről, sőt személyes kérdésekről is szópárbajt vívott egymással:

  • Az ukrajnai háborúval kapcsolatban Donald Trump megismételte, hogy ha megválasztanák elnökké, a háborút még azelőtt “rendezné”, hogy hivatalba lép. Biden háborús bűnösnek nevezte az orosz elnököt.
  • A bevándorlást illetően Trump azt mondta, hogy Biden elmulasztotta biztosítani az Egyesült Államok déli határát, és ezzel bűnözők sokaságát engedte be. “Én ezt migránsbűnözésnek hívom” – tette hozzá. Biden túlzásnak és hazugságnak nevezte Trumpnak ezt a kijelentését.
  • A jelenlegi elnök megvádolta elődjét, hogy lehetővé tette az abortuszhoz való országos jog megszüntetését, amikor konzervatívokat nevezett ki az amerikai legfelsőbb bíróságba. Trump azzal vágott vissza, hogy Biden nem támogatná az abortusz korlátozását, és azt mondta, hogy a kérdés visszaadása az államoknak a helyes lépés.
  • Biden “bűnözőnek” nevezte Trumpot arra hivatkozva, hogy elítélték egy pornósztárnak juttatott titkos pénzkifizetések eltussolása miatt. Trump viszont felhozta Biden fiának a közelmúltbeli elítélését, amelyben megállapították, hogy hazudott a drogfogyasztásáról annak érdekében, hogy fegyvert vásárolhasson.

Kiemelt fotó:  Justin Sullivan/Getty Images

The post „Csak rossz estéje volt” – magyarázkodik a Fehér Ház Joe Biden pocsék szereplése miatt az elnökjelölti vitán first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!