Csalódás vagy realitás? Mérlegen a magyar Eb-szereplés

2 napja ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nehéz dolga van az elemzőnek, amikor értékelni akar, mert természetszerűen más alapállásból hajlamos a meccsekre tekinteni az eredmények ismeretében. Az adásban az volt a kiindulópontunk, hogy

Csoboth Kevin gólja nem csak lélekemelő, hanem sorsfordító is volt, ugyanis ez mentette meg a csapatot attól, hogy a közvélemény egyértelmű kudarcként kezelje ezt az Eb-t.

A Svájc elleni vereséggel kapcsolatban Marco Rossi magára vállalta a felelősséget. Megbeszéltük, hogy miért nem tudtuk kezelni azt, hogy a svájciak megleptek minket a taktikájukkal, min múlik az, hogy egy csapat reagálni tudjon arra, ha nem az történik a pályán, amire készült, és hogy miért cserélhette le az utóbbi években alapember Lang Ádámot Rossi az első félidő után.

Ha már lecserélések: Rossi számtalanszor elmondta, hogy a válogatásra szűkös lehetőségek állnak rendelkezésére, de az imént említett Langon kívül volt még néhány játékos, aki, ha egészséges volt, kezdett és általában végig is játszotta a meccseket. Egyikőjüket, Nagy Ádámot mégis lecserélte a svájciak és a németek ellen is, Skócia ellen pedig már Callum Styles kezdett a helyén. Kiveséztük, hogy miért történhetett meg ez.

A korábban számtalanszor megénekelt labdához pozicionált játékhoz képest a szövetségi kapitány ezen a tornán inkább visszatért az alapokhoz. Az okok keresése közben kitárgyaltuk, hogy miért nem láttuk támadásban azt, amit az Eb előtti meccseken és hogy mennyire lehetett ebben szerepe az első meccs után megcsappant önbizalomnak, valamint azt is, hogy mi különböztet meg egy jó csapatot egy rossztól.

A tornát sérülten végig játszó Szoboszlai Dominikkal szemben az a közvélekedés, hogy nem játszott jól – ezzel szemben a számok mást mutatnak. Ennek kapcsán beszélgettünk arról, hogyan lehet az, hogy valaki ennyi kritikát kap, miközben a számai alapján nem csak a csapatot, hanem az Eb egész mezőnyét tekintve jól teljesített.

A különkiadásunkat a magyar csapat jól teljesítőinek megnevezésével és abban a reményben zárjuk, hogy Marco Rossival folytatjuk majd az utunkat a Nemzetek Ligájában ősztől.

Kapcsolódó
Nem az eredmény kiábrándító, hanem az ébredés
Ezt a csapatot nagyon megszerettük, következésképpen megtanultunk félrenézni. Nem tudomást venni a rendszerszintű bajokról, a hátország hibáiról, versenyképtelenségéről. Ilyen módon tehát nem is az eredmény fáj most, hanem az ébredés.

The post Csalódás vagy realitás? Mérlegen a magyar Eb-szereplés first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!