Verstappen és Norris ütközött egymással, Russell nevető harmadikként nyerte az Osztrák Nagydíjat

1 nap ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

George Russell nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat.

Sokáig unalmasan csordogált a futam, aztán az 59. körben Lando Norris már ott lihegett az éllovas Max Verstappen nyakán, és megkezdődött a csata az első helyért.

Norris kétszer is megelőzte a hollandot, de egyszer elhagyta a pályát, a második alkalomnál pedig leterelte a pályáról az ellenfelet, akit visszaengedett maga elé. A dráma a 64. körben következett be, Norris ismét támadni próbált, de Verstappen becsukta az ajtót előtte, csakhogy a manőver közben a holland bal hátsó kereke összeért Norris jobb hátsójával.

Mindkét autó megsérült, mindkét versenyző a bokszba hajtott, de amíg Verstappen Red Bullján elég volt kereket cserélni, addig Norris McLarenjét már nem kezdték el összerakni, így számára befejeződött a futam.

Norris is OUT of the #AustrianGP! pic.twitter.com/Pv68VWaRei

— Autosport (@autosport) June 30, 2024

Norris a pályaelhagyás miatt 5 másodperces büntetést kapott, de ennek már nem volt jelentősége, Verstappen pedig tíz másodperceset, mivel őt találták vétkesnek az ütközésért. Igaz, ő a tíz másodperc ellenére is befutott az ötödik helyre.

A futamot nevető harmadikként Russell nyerte, akit pályafutása során másodszor intettek le elsőnek. A dobogóra még Oscar Piastri és Carlos Sainz Jr. állhatott fel, az ausztrál versenyző pár körrel a vége előtt hagyta le a Ferrari spanyolját.

The post Verstappen és Norris ütközött egymással, Russell nevető harmadikként nyerte az Osztrák Nagydíjat first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!