Demi Moore-t sokan megszégyenítették, amikor ő lett a legjobban fizetett színésznő

2 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ahogy szerte a világon, úgy sajnos a szórakoztatóiparban is jelen van a nemek közti bérszakadék, ami az 1900-as években még drasztikusabb méreteket öltött, még a legnagyobb színészek esetében is. A 61 éves Demi Moore nemrég elmondta, hogy amikor az 1996-ban a Striptease című film főszereplőjeként 12,5 millió dolláros fizetést kapott ő lett a legjobban fizetett színésznő, ezért pedig sokan megszégyenítették – írja a hvg.hu a New York Times podcastje nyomán. 

Demi Moore akkoriban Bruce Willis felesége volt, így pontosan tisztában volt azzal, hogy egy férfi mennyit kap egy filmszerepért. Ezek után jogosan merült fel benne a kérdés: tulajdonképpen miért ne kaphatna ugyanannyi pénzt, amikor ugyanannyi munkát fektet bele? Ennek ellenére, amikor kiderült, hogy fizetése megközelíti a férfiak bevételét, komoly támadásokkal találta szembe magát.

Demi Moore

Demi Moore (Fotó: Getty Images)

De az az egészben az érdekes, hogy vajon miért érezték úgy, amint én lettem a legjobban fizetett színésznő, hogy azonnal le kell nyomniuk? Nem fogtam fel személyesnek, mert szerintem bármelyik másik nő ugyanilyen ütéseket kapott volna, aki elsőként eléri, hogy a fizetése egyenlő legyen a férfiakéval. De mivel én a testről és a sztriptízről szóló filmben szerepeltem, engem extrém mértékben aláztak meg” – mondta Demi Moore. 

A színésznő hangsúlyozta, hogy ez akkoriban azért is számított nagy dolognak, mivel a filmért kapott fizetése „minden nő számára megváltoztatta a játékteret.”

The post Demi Moore-t sokan megszégyenítették, amikor ő lett a legjobban fizetett színésznő first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!