Döntött a Kúria: ki kell adnia a vízilabda-szövetségnek a Vári-időszak átvilágítási eredményét

4 hete ezelőtt 43



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Transparency International (TI) Magyarország ismét pert nyert a Magyar Vízilabda Szövetséggel (MVLSZ) szemben, a legfelső bírói fórum is arra kötelezte a sportszövetséget, hogy adja ki az előző elnökség idején keletkezett majdnem félmilliárdos pénzügyi hiány okait feltáró tanulmányt. A Transparency International Magyarország azért fordult a bírósághoz, mert a vízilabda-szövetség sem a 24.hu kérésére, sem a TI megkeresésére nem adta ki ennek a vizsgálatnak az eredményét.

A vízilabda-szövetséget irányító Madaras Norbert a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy elődje, Vári Attila idején 487 millió forintos rés keletkezett a sportszervezet költségvetésében. Ekkor hangzott el az is, hogy az MVLSZ-nél „külső szakértők bevonásával átvilágításra került az elmúlt időszak gazdálkodása.” Madaras a félmilliárdos mínusz okait a számviteli nyilvántartások hiányosságaiban vélte felfedezni, illetve annyit jegyzett meg, hogy „néhány esetben felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről.”

Előbb a 24.hu, majd a TI-Magyarország is eredménytelenül kérte az MVLSZ-től ennek a külső vizsgálatnak az eredményeit tartalmazó jelentést, ezért a TI pert indított.

A bíróság eljárása során a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében megengedte a vízilabda-szövetségnek, hogy a 21 oldal terjedelmű jelentésből több mint 15 oldalt kitakarjon. A TI-Magyarország fellebbezést nyújtott be, és a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése már arra kötelezte az MVLSZ-t, hogy a teljes dokumentumot, kitakarás nélkül adják át. Ezt azonban a szövetség nem tette meg, és felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő, ám a Kúria ezt elutasította és hatályában fenntartotta a jogerős ítéletet.

The post Döntött a Kúria: ki kell adnia a vízilabda-szövetségnek a Vári-időszak átvilágítási eredményét first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!