Ég veled Borfesztivál, Isten hozott Szegedi Szabadtéri Játékok! Megindult a Dóm téri helyszín építése

3 hete ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ahogy tavaly, úgy idén is ahogy vége lett a Borfesztiválnak, már el is kezdték a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri helyszínének az építését. Mint kiderült, ma befutottak az első kamionok, így kezdődhet a csaknem egy hónapig tartó munka.

A Szegedi Borfesztivál nyitotta a fesztiválszezont városunkban, és bizony nyáron is lesz esemény rendesen, hiszen június végén startol a Szegedi Szabadtéri Játékok. Idén az újszegedi, és a Dóm téri helyszínre összesen 90 ezer nézőt várnak, így érthető, ha már most elkezdődtek a helyszíni előkészületek. A Dóm téren vasárnap este még a Magna Cum Laude zenélt, ma pedig már befutottak a hatalmas kamionok az első elemekkel, hogy elkezdhessék felépíteni a 10 méter magas nézőteret és a hatalmas színpadot.

PÉTER BENCE, REBECCA ÉS ISTVÁN A KIRÁLY

Már tavaly meghirdette a legújabb Dóm téri évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok. Barnák László a Szegedi Szabadtéri hivatalos Facebook oldalán mutatta be a 2024-es repertoárt. Mint kiderült, a Dóm téren a világhírű zongoraművész, Péter Bence nagykoncertje lesz a Szegedi Szimfonikus Zenekarral, a Szabadtéri önálló produkciójában pedig a Rebecca és az Ezeregy éjszaka musicalek, valamint az István, a király rock-opera várja a közönséget.

TÖBB MINT 90 EZER NÉZŐT VÁRNAK

Harminchét estén húszféle program szerepel idén a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, a fesztivál két játszóhelyére mintegy 90 ezer nézőt várnak – közölte a múlthéten Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója. A színházi vezető az Újszegedi Szabadtéri Színpad bejárásán elmondta, erős az érdeklődés a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai iránt, a számok a pandémia előtti legjobb éveket idézik. 

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!