Egerészölyv támadt egy biciklizőre: „A fejem tetején, mintha egy taslit kaptam volna”

4 napja ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egerészölyv támadt rá egy kerékpárosra Mezőtúron. A férfi a szokásos útvonalán biciklizett, amikor hirtelen egy ütést érzett a fején. Azt hitte, valaki ki akarja rabolni és megütötte. Halálra rémült a hatalmas madártól, amely csapkodott az óriási szárnyaival, sőt még vijjogott is. A támadástól majdnem bedőlt a bokorba. Hosszú percekig tartott, amíg a madarat sikerült elhessegetnie.

„A fejem tetején, mintha egy taslit kaptam volna, és egyszer csak lerepült a sapkám. Én majdnem beleestem a másik oldalon a gazosba. (…) Nem vagyok egy ijedős ember, de amikor leverték a sapkát a fejemről, nagyon megijedtem és majdnem felborultam a biciklivel”mesélte a Tényeknek.

A megvadult madár hatszor támadt rá a hazafelé bicikliző férfire. 

Egy szakértő szerint az egerészölyv valószínűleg azért támadt, mert a fiókáit védelmezte. Megpróbálta minél messzebb terelni a fészektől vagy elijeszteni az arra kerékpározó férfit. Orbán Zoltán, a Madártani Egyesület szóvivője azt javasolta, hogy aki ilyen támadás áldozata lesz, úgy védekezhet, ha szembefordul a madárral és csapkod a levegőben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Egerészölyv támadt egy biciklizőre: „A fejem tetején, mintha egy taslit kaptam volna” first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!