Egy anya kétségbeesett harca: Fia 18 hónapos börtönbüntetés helyett már 18 éve van rács mögött

2 órája ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Elképesztő történetről számol be a brit Independent című lap, melyben egy anya, Samantha Ings küzd fia kiszabadításáért. Luke 17 éves volt, amikor egy McDonald’s-ban történt verekedés miatt egy 18 hónapos börtönbüntetést kapott. Azonban egy úgynevezett “közbiztonság érdekében kiszabott” (IPP) ítélet miatt még mindig rács mögött van, immár 18 éve.

Az IPP büntetéseket 2012-ben eltörölték az emberi jogi aggályok miatt, de a korábbi ítéletek visszamenőleg nem változtak meg, így Angliában csaknem 3000 fogvatartott maradt börtönben határozatlan ideig, szabadulásuk időpontja nélkül.

börtön cella

Messze még a szabadulás (Fotó: Pexels/RODNAE Productions)

Samantha, aki most 57 éves, arról beszélt, hogy fia, Luke, aki ma már 36 éves, a legveszélyesebb bűnözőkkel él összezárva a HMP Wakefield maximális biztonságú börtönben, és fél, hogy fia nem fogja túlélni.

Ez nem helyes, ezt meg kellene oldaniuk” – mondta Samantha a The Independent-nek. „Megérteném, ha gyilkosságot követett volna el vagy megerőszakolt volna valakit. De az én fiam egy utcai rablásban vett részt és egy McDonald’s-ban verekedett. Csak 17 éves volt, és két héttel korábban halt meg a nagymamája. Teljesen összeomlott.

Samantha szerint Luke életét az ő édesapja, Luke nagyapja mentette meg, aki támogatta fiát a börtönben töltött idő alatt, ám sajnos nem érte meg unokája szabadulását. „Ha nem lett volna az apám, Luke most nem lenne életben – megölte volna magát” – tette hozzá.

Szomorú statisztika

Legalább 90 IPP fogoly vetett véget életének, miután elvesztették a reményt a szabadulásra, míg további 30 öngyilkosság történt a szigorú felügyeleti szabályok miatt, amelyek könnyen visszajuttathatják a szabadult foglyokat a börtönbe.

Samantha elmondta, hogy fia, aki autizmussal él, a börtönévek során elvesztette magabiztosságát, és ma már alig mer szemkontaktust teremteni. Luke húga, Millie, csupán 7 hónapos volt, amikor bátyját börtönbe zárták. „Nem teljes a családunk. Minden karácsonykor, születésnapkor, húsvétkor, amikor összejövünk, valaki hiányzik” – mondta Samantha.

Samantha továbbra is reménykedik, hogy fia egyszer hazatérhet: „A ruhái érintetlenül vannak a szekrényében, várom azt a napot, amikor végre hazajöhet.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

The post Egy anya kétségbeesett harca: Fia 18 hónapos börtönbüntetés helyett már 18 éve van rács mögött first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!