Egy hónapon belül másodszor kellett kiterelni a dolgozókat az SK komáromi akkugyárából

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Még kedden több dolgozó is rosszul lett az SK On Hungary Kft. komáromi akkugyárában, az SK Battery Manufacturing üzemében. Az Országos Mentőszolgálat a Telexnek megerősítette, hogy a helyszínre először egy baleset miatt, órákkal később pedig enyhe rosszullét miatt hívtak mentőket.

A katasztrófavédelem szerdán adott ki közleményt az esetről, ebben azt írták: egy kedd délelőtti bejelentés szerint „egy komáromi üzemben baleset történt, emiatt több mint száz dolgozó hagyta el az üzem területét”. A katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett az üzem területén, de határérték feletti veszélyes anyagot sehol nem mutattak ki (pdf-ben itt a mérési jegyzőkönyv).

A gyárban nem ez az első, de még csak nem is a második ilyen eset. Az üzemben 2022 januárjában hidrogén-cianid és ammónia szivárgott, ami miatt több dolgozó rosszul lett. Egy másik esetben 29 dolgozó volt kitéve nagy mennyiségben vagy hosszú ideig rákkeltő anyagoknak. Idén március 31-én üzemzavar miatt szúrós szag terjedt és több dolgozó fejfájásra panaszkodott az SK komáromi akkumulátorgyárában, ezért a dolgozók egy részét akkor is kiterelték az üzemből. A katasztrófavédelem ebben a legutóbbi esetben is mindent rendben talált.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!