Egy új, szájon át szedhető fogyasztószer állítólag csökkenti a testsúlyt 13%-kal

3 órája ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy új tanulmány szerint egy szájon át szedhető fogyókúrás szer három hónap alatt akár 13%-os testsúlycsökkenést is eredményezhet. Az Európai Diabétesz Tanulmányi Társaság éves találkozóján bemutatott kutatás reményt adhat a túlsúly és elhízás kezelésére, különösen, mivel ez a szer tabletta formában is elérhetővé válhat.

A készítmény két fontos hormon hatását utánozza, amelyek szerepet játszanak az étvágy szabályozásában és a fogyásban. Míg a legtöbb ilyen típusú kezelés injekciós kiszerelésben érhető el, addig ez az új megoldás szájon át alkalmazható, ami jelentős előrelépést jelenthet egyszerűbb használata miatt.

 GettyImages

Fotó: GettyImages

A klinikai vizsgálatban a résztvevők napi egyszeri adagban kaptak a készítményből, a csoport másik része pedig egy placebot kapott 12 héten keresztül. A hatóanyaggal kezelt csoport testsúlycsökkenése elérte a 13%-ot, míg a placebót szedők csupán 1%-os fogyást tapasztaltak.

A vizsgálat eredményei szerint a szer idáig biztonságosnak bizonyult, a mellékhatások leginkább enyhe és közepes súlyosságúak voltak, például émelygés és hányás. Bár az eredmények biztatóak, azért további kutatásokra van szükség a hosszú távú hatékonyság és biztonság felméréséhez.

via

The post Egy új, szájon át szedhető fogyasztószer állítólag csökkenti a testsúlyt 13%-kal first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!