Elárasztják a magyarok a szlovákiai boltokat, csak a cigi vagy a sör árán megspórolhatják az útiköltség árát

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A magyar bevásárlóturizmus eddig sosem látott méreteket öltött Szlovákiában. A szlovákiai vásárlás népszerűségét jól jelzi, hogy a Hovanyecz István alapította Facebook-csoportnak, a Szlovákiai bevásárlásnak már közel hatvanezer tagja van, és az emberek itt meg tudják osztani egymással, éppen milyen akciókért érdemes autóba ülni ás átugrani a szomszédba – írja a G7.

A révkomáromi élelmiszerboltok parkolói hétvégenként teli vannak magyar rendszámú kocsikkal. Persze átjárás mindig is volt a két ország között, a bevásárlóturizmus oda-vissza irányban működött, az azonban mindenképp érdekes fejlemény, hogy most már nemcsak a határ vonzáskörzetéből érkeznek magyarok, hanem akár száz vagy annál több kilométernyi távolságból is. Ma már Szlovákiát Székesfehérvár és Dunaújváros vonzáskörzetéből is többen megcélozzák, sőt már olyanok is akadnak, akik nem autóval, hanem tömegközlekedéssel mennek.

Kaufland

Egy hívogató cégér (fotó: Profimédia)

Nyugatabbra Révkomárom mellett Nagymegyer boltjait látogatják leginkább honfitársaink, keletebbre pedig inkább Kassáig vagy Rimaszombatig autóznak. Az Esztergom-Párkány híd ellenére Párkány azért nem számít annyira népszerű úticélnak, mert sem a Kauflandnak, sem a Tesconak nincs ott üzlete, a Lidl árukínálata pedig túlzottan hasonlít ahhoz, amit Magyarországon is kínálnak. Ez megerősíti azt az elméletet is, hogy vannak, akik nemcsak a spórolás miatt mennek, hanem azért is, hogy az idehaza megszokott ízek helyett új dolgokat is kipróbáljanak.

Ha akció van Szlovákiában, egy doboz cigarettán 5-600 forintot is lehet spórolni, így 10-15 dobozon már visszajöhet az útiköltség ára, de a sörökön és a sajtokon is sokat lehet spórolni. A magyar vásárlók úgy érzik, hazánkkal ellentétben Szlovákiában valódi akciók vannak, vagyis a boltok egyes termékeket igazán jelentős kedvezményekkel kínálnak.

Az útra kelés döntését megkönnyíti, hogy a szlovák bolthálózatok akciós újságjai már online is elérhetők. A szlovák törzsvásárlói kártyák és kedvezményeket biztosító applikációk beszerzésénél sem jelent gondot a magyar lakcím, ráadásul a legtöbb határközeli boltban szinte biztosan van magyarul beszélő eladó. Egy 50-60 ezer forintos bevásárlás után a vásárlók jellemzően úgy érzik, már megérte átugraniuk az északi szomszédunkhoz.

The post Elárasztják a magyarok a szlovákiai boltokat, csak a cigi vagy a sör árán megspórolhatják az útiköltség árát first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!