Életveszélyt okoz így fogyókúrázni

1 hét ezelőtt 18



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egyre többen kerülnek a sürgősségi osztályokra az Egyesült Királyságban az Ozempic és Wegovy nevű gyógyszerek helytelen használata miatt, figyelmeztet az állami egészségügyi szolgálat igazgatója, Stephen Powis. A két említett gyógyszer a jóllakottság érzését kelti, eredetileg az elhízás vagy cukorbetegség kezelésére alkalmas, de egyre többen használják egyszerűen fogyókúrás céllal.

Nehezíti a helyzetet, hogy sokan online vásárolják meg ezeket a gyógyszereket, dr. Vicky Price konzultáns elmondása szerint súlyos, életveszélyes komplikációkhoz vezethet ezeknek a felelőtlen szedése, volt olyan páciense, akinek teste már az izmokat kezdte el lebontani üzemanyagként, miután kifogyott a zsírból, mások hasnyálmirigy gyulladással és annak komplikációval vagy éppen hiponatrémiával vagy veseproblémákkal érkeznek a kórházba.

 GettyImages

Fotó: GettyImages

A szakértők hangsúlyozzák, hogy ezeket a gyógyszereket kizárólag indokolt esetben és orvosi felügyelet mellett szabadna használni, hatékony lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy csökkentsék az emberek számára az illegitim fogyókúrás gyógyszerekhez való hozzáférést. Egy 2023-as felmérés szerint is egyre nagyobb szükség van erre, mert az amerikai felnőtteknek ekkor 4%-a vallotta már be, hogy használt már receptre felírt gyógyszert fogyókúrás célra.

via

The post Életveszélyt okoz így fogyókúrázni first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!