Elméleti tesiórákat javasol a Belügyminisztérium a tornaterem nélküli iskolákban

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Azokban az iskolákban, ahol a tornatermek, tornatermek szűkössége vagy hiánya miatt nem lehet szakszerűen megtartani a heti 5 testnevelésórát, legyenek elméleti tanórák, például tanítsanak a diákoknak sporttörténetet – a Népszava értesülései szerint ezt javasolta a Belügyminisztérium az érintett intézményeknek.

Mint ismert, a heti 5 testnevelésórából 2-4 eddig ki lehetett váltani sportköri foglalkozásokkal vagy néptánccal, idén szeptember 1-jétől viszont erre (a versenysportolók kivételével) már nem lesz lehetőség, ami azt jelenti, hogy az eddiginél több diáknak kell részt vennie hetente mind az 5 testnevelésórán. Ennek kivitelezését nehezíti, hogy még mindig vannak olyan intézmények, ahol se tornaterem, se tornaszoba nincs – jegyzi meg a lap.

A KSH adatai szerint a 2012/2013-as tanévben összesen 5492 tornaterem vagy tornaszoba volt a hazai általános és középiskolákban, ami a 2022/2023-as tanévre 5662-re emelkedett. A 2022/2023-as tanévben ezer tanulóra 5 tornaterem, tornaszoba jutott országszerte, ami mindössze 0,7-tel több, mint a 2012/2013-as tanévben. Ami a testnevelést, sportot tanító pedagógusok arányát illeti, hullámzóan változott: 2012-2016 között folyamatosan emelkedett, majd jelentősen csökkent.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Elméleti tesiórákat javasol a Belügyminisztérium a tornaterem nélküli iskolákban first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!